Et lite skritt på veien, men et stort løft for drømmen

Sommerferien i år ble en skikkelig begivenhet. Sammen med familien Mauland dro vi over til Karibien, nærmere bestemt BVI (De Britiske Jomfruøyene) for å kjøpe seilbåter. Vi hadde på forhånd hatt kontakt med en megler fra Moorings Yacht Brokerage (Richard) og lagt inn bud med forbehold på to like Jeanneau Sun Odyssey 409 – Lasirene og Croque. Dette er båter som er privat eid/finansiert, men som har vært i utleie på BVI i fem år. Etter endt periode legges de ut for salg – til fornuftige priser. Planen var å se på disse båtene, gjennomføre en grundig Survey, forhandle om hva som må gjøres med båtene for at budet skal lede til avtale om kjøp, og sette en dato for overtakelse.

Vi visste ikke på forhånd hvor lang tid dette ville ta, men håpet at et 14 dagers opphold ville være tilstrekkelig til å lande det meste. I tilfelle vi skulle få tid, hadde vi leid oss en seilbåt som “hotellrom” for perioden.

Det viste seg å være en god plan. Etter et par dager i havnen i Road Town på Tortola, hovedstaden på BVI, var det meste i boks. Lasirene ble grundig undersøkt av profesjonelle og hyggelige Geoff fra West Indies Marine Surveyors. Listen over anbefalte reparasjoner var betydelig, men det aller meste ble akseptert av Moorings/Sun Sail. Listen ble til en Conditional Acceptance of Vessel, en avtale om kjøp og en overtakelsesdato i begynnelsen av desember.

Croque var ikke tilgjengelig for Survey, men det virket som en trygg og god løsning å overlate dette til Geoff på et senere tidspunkt. Vi fikk i det hele et meget godt inntrykk av både megler og surveyor. På forhånd følte vi mye på det å skulle kjøpe en båt så langt hjemmefra, men det ser ut til å væreenklere enn fryktet.

Med det viktige unnagjort, kunne vi benytte resten av oppholdet til å nyte Karibien på sitt beste – i en seilbåt. BVI var et fantastisk sted å seile rundt i. Vi fikk også gleden av å møte og bli kjent med andre seilervenner fra både Norge og Sverige. På det meste var vi 22 store og små fordelt på to monohulls og en katamaran.

Turen til BVI ble en stor opplevelse for oss alle, og en kraftig påminnelse om at det store eventyret begynner veldig snart…

 

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *