Hvorfor Lasirene?

Kan man endre navn eller døpe om en båt?

Vår forrige båt, som vi solgte med tunge hjerter og tårer i øyekroken, het Svai. Det var et navn vi var blitt veldig glade i og fortrolige med. Det ble derfor tidlig “bestemt” at båten vi skulle seile Stillehavet med også skulle hete “Svai”, eller gjerne “Svai II” som er vanlig for båtfolket når de lider av fotsyke eller av andre grunner bytter båt.

Hvorfor endte vi så opp med Lasirene?

Vel, det bare ble sånn. Det var rett og slett Lasirene vi møtte på brygga i Road Town allerede samme kveld som vi landet på BVI. Det var en Lasirene vi fikk prøvekjørt og løftet på land på Tortolas Ship Yard. Det var Lasirene vi snakket om både morgen og kveld, og til slutt ble det rett og slett bare riktig å beholde navnet. Hun heter Lasirene.

Dessuten skal det legges til at det visstnok betyr ulykke å døpe om en båt. Det er etter maritim overtro rett og slett ikke noe man gjør. Hvorfor utsette seg for den slags?
Hva betyr Lasirene? Det er vi litt usikre på. Et raskt søk på Google avslører at det ser ut som det er noen som lager godt øl med merkenavnet LaSirene (www.lasirene.com), og det er noen hoteller som også stolt bærer navnet Lasirene rund om i verden. Vi tror det har noe med Sirener (link til Wikipedia) å gjøre og tenker at det kan vi leve fint med. Kanskje vi skulle sende en e-post til de forrige eierne å spørre hvorfor de døpte henne Lasirene?

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *