Da S/Y Lasirene møtte orkanen Irma…

Det ble visst ikke S/Y Lasirene likevel, og det blir ikke fra BVI vi starter dette eventyret. Orkanen IRMA, den største orkanen som noen gang er målt i Atlanterhavet, ville det annerledes. Torsdag 6. september 2017 ble paradiset BVI jevnet med jorden. En helt ufattelig tragedie! Helt utrolige krefter! Vinder med mer enn 300km/t styrke treffer øygruppen, først fra nord, så en time stille (når orkanens øye passerer rett over), så 300km/t vind fra sør.

Til tross for at innbyggerne på BVI er forberedt på orkansesong hver år, er det ingen ting, eller ingen som kan stå i mot slike naturkrefter. Bildene fra mediadekningen er sjokkerende. Det kommer til å ta mange år før dette paradiset er på beina igjen.  Trist. Ufattelig trist.

Det føles litt rart å fokusere på båter i en slik situasjon, men det må vi.

I skrivende stund har vi ikke fått bekreftet at S/Y Lasirene er ødelagt av stormen, men dette bildet er fra den “orkansikre” havnen båten var plassert. Selv om hun ikke er fullstendig ødelagt, virker det helt usannsynlig at hun skal bli seilklar til vi trenger henne.

Vi blir derfor nødt til å lete etter en annen båt, lengre sør i Karibien, som ikke er rammet av Irma.

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

3 thoughts on “Da S/Y Lasirene møtte orkanen Irma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *