Nå skjer det!

Nå skjer det faktisk – på ornkli! En liten drøm født i en Albin Express på Sørlandet med min elskede Thor Kristian har vokst og blitt stor. Så stor at vi velger å forlate trygge nordiske farvann for å utforske fjerne kyster sammen med jentene våre. 

Jeg er så heldig å ha fått vokse opp med seiling, og har mange gode minner fra somrene i Maja-båtene med familien på Vestlandet. Jeg vil rette en ubeskrivelig stor takk til mine kjære foreldre for disse opplevelsene! Uten disse er det ikke sikkert vi hadde lagt ut på dette eventyret! Min lillebror Mats og jeg levde riktignok i fleece-dresser hele sommerferien, og det var mye regn og kalde bad, men mest av alt var det mye glede og fine naturopplevelser. Dette ønsker jeg at mine barn skal få oppleve. Så langt tror jeg våre somre i egen båt på sørlandskysten og svenskekysten har lignet mye på de jeg husker fra barndommen, kanskje med unntak av litt mindre regn og litt varmere vann:) 

Men det eventyret vi skal få oppleve sammen nå blir noe annet. Hvite strender, turkist hav, delfiner, skilpadder, fjerne kulturer, mestringsfølelse og samhold. En pause fra hverdagen i Norge, en opplevelse som jeg tror vil spleise vår lille familie enda tettere sammen. 

Selv om jeg har vokst opp med seiling, og vi har bygget oss opp en god del erfaring med egen båt de siste 14 årene, er det mye kunnskap som ikke er på plass enda for min egen del. På en slik tur er det ikke bare å overlate båten til kapteinen (selv om han er grådig god;)), og jeg har mye å lære. Særlig ift teknikk ombord og navigering. Det blir spennende! Jeg kjenner det kribler litt ekstra i magen når jeg tenker på de lengre overfartene, der det hele tiden er en på vakt mens den andre hviler. Med tanke på å ha ansvar for det kjæreste jeg har ute på det åpne hav i mørket håper jeg at Stillehavet lever opp til navnet sitt på mine vakter…!

Nå er det bare 2 mnd igjen til vi drar. Jeg er spent, men først og fremst takknemlig. Takknemlig for at vi kan. Takknemlig for at vi skal dele dette sammen som familie, og med våre gode venner Maulandsens. Og takknemlig for det vi har her hjemme – familie og venner som støtter oss (med skrekkblandet kjærlighet) og for at vi ellers ikke mangler noe. Jeg gleder meg uendelig til ett år med vind i seilene – for meg gir dette en ubeskrivelig følelse av LYKKE og FRIHET!!! 

One thought on “Nå skjer det!

 1. Bente. Chr Kolbjørnsen says:

  Kjære MRS Wi-Fi /m Captain and Crew
  Vi er så TAKKNEMLIGE og ydmyke for at vår noe “litt på Skrå” oppdragelse har båret frukter – så mye at dere som en hel familie nå gjør alvor av å gjøre dette til en “hverdag” i et helt år.
  Selv lekte vi med tanken på jordomseiling da vi skulle fylle 60, men uten realitet.
  Nå ser vi i midlertid frem til å få lov til å være del av en liten etappe på deres Store Reise.

  All mulig lykke og hell på reisen?? ⛵️⚓️? – Og
  god kjærlighetsbør fra oss to som nå har ankret opp
  M&P ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *