Drømmestart

Å kalle det en drømmestart….det krever en utdyping. Rent bokstavelig er det jo det – uten tvil. Vi, eller i alle fall jeg, er i gang med realisering. Planlegging er bak oss. Nå skjer det!

I skrivende stund ligger jeg i lugaren på Cést si Bon – båten til familien Mauland (www.ulafamilien.com). Karl-Ludvig har sikkert sovnet, og det gjør nok jeg også snart. Jeg skal bare legge ut en liten kort status først.

Vi fløy fra Oslo på mandag morgen (natt), etter en smule travel avslutning på jobb. Via Paris, og noen små 16 timer senere landet vi i Martinique. En smooth overnatting fikset via AirBnB, litt venting, og mye bæring av baggasje, tok vi hurtigferge over til St.Lucia. Her ankom vi altså i går ettermiddag.

Båten til Ulafamilien er alså “ferdig”. Det betyr at de har overtatt eierskap til den. Vår båt (Kea), er fortsatt under ferdigstillelse. Nå en uke på overtid. Jeg må innrømme at jeg ble en smule svett (les: fortvilet) når jeg så hvor mye arbeid som gjenstår på selgers hånd før den er i nærheten av å være ferdig. Jeg vet også at vi har MYE arbeid ETTER at selger er ferdig, med utstyr vi skal installere.

Men, det var i går. I dag går alt mye bedre 😉 Vi har jobbet bra på båten til Ulafamilien, og har i dag montert vindror. Vi får god hjelp av Nick, en lokal (eks. svensk) handyman, som lever av å fikse på båter her nede. Med den tidsplanen vi nå jobber etter (få båtene så klare som mulig for resten av familien(e) kommer) tar vi i mot (betaler vi for) all hjelpen vi kan få.

Jeg har også hatt en godt møte med Chris, vår Surveyor, som skal godkjenne alt arbeidet som gjøres på Kea, før den er klar til overtakele. Det var betryggende. Han virker til å ha god greie på det han driver med, og jobber for våre interesser. Selv om vi ikke har overtatt båten enda, har selskapet akseptert at vi kan begynne å jobbe litt med den. I morgen er planen å installere den samme typen vindror på Kea også.

Det blir lange dager, men også ekstremt motiverende dager – i alle fall for oss som elsker å “skru” på båter, leve i 28 grader varme hele døgnet, lære noe nytt hver time, nyte kald, lys øl og koke morgenkaffen før sola står opp.

Mer kommer. So long.

 

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

4 thoughts on “Drømmestart

  1. Hedda Maria Mauland says:

    Hej! Så fin blogg! Stå på killar! Ni är bäst!! Tack för allt ni gör! Nu går jag bara runt mig själv här hemma och vill bara komma mig iväg!! Ses nästa vecka!! Galet!! ? Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *