Status fra St. Lucia

På tide med en liten oppdatering fra St. Lucia.

Jeg innser at det er vanskelig – tilnærmet umulig å få noe sympati – men likevel må jeg starte med å skrive at det til tider har vært utfordrende å være Capt. TK i fremmed farvann (land). Vel, la det ikke være noe tvil. Det er ikke noe annet sted på kloden jeg heller ville vært akkurat nå, og det er ikke noe annet jeg heller ville gjort. Jeg holder på å fikse på båt, det er varmt, jeg har verdens beste selskap i Karl-Ludvig, og en kald øl koster 10 kroner.

MEN…..Kea, som i følge kontrakten vi har skrevet, skulle vært ferdig til overtakelse 30.11, er enda ikke ferdig. Når vi kom ned her var den så vidt begynt på over vannlinjen. Den så virkelig ikke ut. Jeg må innrømme at jeg i løpet av den første uken her nede har tvilt på om den noen sinne kommer til å bli klar, eller bra nok til at vi kan, eller vil, kjøpe den.

Fordi vi har litt dårlig tid – Mrs. Wifi og jentene kommer jo bare om en uke (!), har vi sett oss nødt til å gjøre en del installasjonsarbeid på båten før den er ferdig. Dette har Moorings (utleieselskapet/selger) sagt OK til. Derfor har vi pt. installert både vindror og watermaker i båten. Dette er relativt kostbart utstyr, og representerer derfor en risiko. Hva om vi ikke ønsker å overta båten? Hva da med det dyre utstyret vi har installert?

I løpet av de to seneste dagene har det imidlertid skjedd mirakler. Båten begynner virkelig å se bra ut. Ikke bare visuelt, men også teknisk. Mye utstyr er skiftet til nytt, herunder alt elektrisk navigasjonsutstyr. Kartplotter, vindinstrumenter, VHF med mer. Vi har fått helt nytt cockpitbord (fordi det gamle var knust), Båten er polert. Interiøret er lakkert (nesten bra) og det meste av tauverk er skiftet til nytt.

I dag har vi også gjennomført en sea-trial med vår uavhengige takstmann – Chris. Det var en ubeskrivelig god følelse å komme seg på sjøen med KEA – vårt hjem for det neste året.

Estimatet er nå at vi overtar Kea på torsdag, og seiler til Martinique på fredag. Da har vi to dager der før mannskapet kommer. Forhåpentligvis har vi også rukket å installere resten av utstyret vi har liggende klart her på St. Lucia før vi seiler nordover. Den store fordelen med det er at vi får god hjelp av Nick.

I skrivende stund har vi bare en medium stor utfordring……storseilet passer ikke. Det er for lite. Det mangler en halvmeter til mastetoppen….Det blir som å kjøpe en bil med 5 gir, men bare kunne bruke 4. Det holder ikke. Vi fant også ut at det samme gjelder C´est si Bon (Ulafamiliens båt). Vi diskuterer derfor med Moorings hva som da må gjøres. Det finnes ingen andre seil som passer på St. Lucia. Vi har argumentert flittig for at den eneste løsningen er at de bestiller helt nye seil til båtene våre, som vi får hente på Grenada eller Curacao om en måneds tid når de er klare. Vi krysser fingrende for dette, for nye seil er luksus. Og veldig dyrt.

Vi har også jobbet litt med hvordan vi skal få båtene registrert i Norge. Det viser seg å være en relativt vanskelig oppgave. Først og fremst fordi det er vanskelig å få tak i de rette dokumentene fra produsenten i USA og fordi skipsregisteret i Norge er xxxxxxxxxx vanskelige.

Vi snakket om disse utfordringene med vår takstmann, Chris, i ettermiddag over en pils etter endt Sea Trial. Da viser deg seg at Chris er god venn med St. Lucias ”minister for maritime forhold”. Under samtalen plukker Chris opp telefonen og ringer han. St. Lucia har i dag ingen ordning hvor utenlandske statsborgere kan registrere sine båter her og seile med deres flagg. De vurderer imidlertid dette, og i løpet av uken kan det faktisk hende at vi blir historiske. De første båter eid av utlendinger som seiler med St.Lucia-flagg. Det hadde vært kultJ

Vi har jobbet lange dager. Står opp kl. 06.00 og jobber til vi stuper i seng i 22-tiden. Tiden flyr. Utrolig at en av 52 uker allerede har gått!

So long,

Capt. TK

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

5 thoughts on “Status fra St. Lucia

 1. Håvard says:

  Hei.
  Takk for god oppdatering.
  Ser at dere har noen utfordringer.
  Håper dere løser dette.
  Venter på neste informasjon fra seilerne.
  Lykke til ? ? ?

 2. JH says:

  Takk for at du telet.

  Krysser flngrene for storseilet, og St. Lucia – flagget. Ikke overrasket over at dere to ender med noe sånt.

  Alt løser seg vel 13. desember…

 3. Sverker says:

  Halloj,
  Kul att höra att du kommit iväg. Trist att inte båten var som förväntat.
  Men för att travestera en gammal sanning

  Har du kjearlighet till ditt mål
  Har du vilje som av stål
  Vil du leggja arbeid til
  Kan du vinna kva du vil

  Önskar good luck med båten och hoppas hon blir som förväntat till flickorna dyker upp.
  I värsta fall får man trösta sig med 10 kr öl 🙂

  Kan uppdatera hemifrån om vädret som är 0 grader, regn, svart och alldeles trist, samt dyr öl.

  I follow you on the blogg,
  //Sverker

 4. Liv Holm Korsvold says:

  Godt å høre fra deg, Thor Kristian!❤Skjønner at det er kjipt at båten ikke er ferdig, men ser jo ut til at alt skal ordne seg til slutt!?Ønsker dere all lykke som finnes på drømmereisen dere skal starte på!?❤? Klem fra Liv❤

 5. Karoline says:

  Hei kjære bror!
  Kjempespennende å lese innleggene dine. Gøy å bli oppdatert?. Kjedelig å lese om storseilet- håper det løser seg! Kjenner jeg deg rett, finner du en løsning på alle utfordringer du/dere måtte støte på????.
  Du er utrolig flink til å skrive, du er til og med morsom?. Stå på videre! Stor klem❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *