Life is a wave, just catch it;)

Spennende! Første seilas – til St Lucia. Jeg hadde litt ekstra kribling i magen da vi skulle legge ut på denne seilasen. Første tur for jentene og meg med KEA. Ny båt å styre, hvordan klarer hun seg i vind og bølger? Hvordan klarer jeg å styre henne? Får vi opp og ned seil etter behov uten for mye kaos? Blir jentene sjøsyke? Joda, vi har vært ute i mye vær, vind og bølger før, men bølgene blir liksom ikke så store på norske og svenskekysten og ikke ofte vi møter squals heller.

Det blåste mye allerede i havnen så jeg stålsatte meg for en litt heftig seilas. Vi heiste genoa først, og jeg fikset lunsj mens Capt TK ble søkkvåt ute i den første squalen. («Stakkars pappa som må styre båten mens vi sitter inne.») Men Maulands i C’est si Bon seilte fra oss så vi måtte ha mer fart;) Opp med storseilet også. Obs, det satte seg fast, Capt TK frem på dekk. Note to self 1: ha sikkerhetsliner på plass før vi legger ut. Note to self 2: øve på mann over bord manøver, sånn for sikkerhets skyld…

Sånn, nå suser vi avgårde, på bølgen turkis, og jeg styrer KEA:) dette er gøy! Knoter litt i starten med å kursen i bølgene og kastevindene, men føler jeg får dreisen etter hvert, og jeg synes KEA klarer seg veldig bra!

Etterhvert øker vinden og bølgestørrelsen såpass at vi må ned med storen og reve genoa. Litt knot og blafring, men siden vi slører gikk det fint å få ned storseilet uten å gå opp mot vinden, ved å slippe ut bommen. Note to self 3: mindre seilduk når vi passerer 20 knop vind og 3m bølger.

Jentene har vondt i magen… Tiril hører på råd og setter seg bak med oss for å følge med på bølgene. Suksess! Hun er turens solstråle? Note to self 4: kjøpe en bøtte, Note to self 5 (jentene): bedre å svelge en liten sjøsyketablett enn å bli sjøsyke…

Siste par timene seilte vi fint på revet genoa og kom i mål på 3,5t. God følelse; KEA seiler bra, Mrs Wifi føler hun har kontroll på båten og 5 gode notes to self. Life is a wave, just catch it;)

6 thoughts on “Life is a wave, just catch it;)

 1. Kari og Morten Overvik says:

  Mrs Wifi mestrer jo ikke uventet siutasjonene på en sindig måte. Veldig spennende lesing, og vi får lære mange nye seileruttrykk her 🙂
  Klem til alle i crewet

 2. Bente. Chr Kolbjørnsen says:

  Stor honnør til hele mannskapet ombord på S/Y KEA for denne «jomfru mestringen»- liker særskilt at alle Note to selves» blir loggført forut for den lange seilasen videre – GOD BØR i fortsettelsen ❣️❣️❣️❣️ ⛵️⚓️?

 3. Bente Chr Kolbjørnsen says:

  Well done Mrs Wifi på “Jomfruseilasen”.

  – Og flott m alle “Notes to self !!

  God bør videre?? ⛵️⚓️?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *