Proviantering

I skrivende stund forlater vi Marigot Bay på St Lucia med kurs for Bequia som tilhører St Vincent and the Grenadines. Kl er 6:15 og solen har akkurat stått opp. Jeg nyter morgenstunden med et glass sitronvann – en frisk start på dagen og skal vist være bra for fordøyelsen:)

Jeg har et håp om et sunt år med mye friske grønnsaker og frukt, fisk, mindre sukker og helst så lite prosessert mat som mulig. Har vært i kontakt med andre seilere som mener det skal være mulig. Gleder meg til å handle på lokale markeder, oppleve nye smaker, og spise sprellende fersk fisk. Vi har fått harpun i julegave av Maulands og julegaven fra Capt TK til familien var en enorm fiskestang, nå må vi bare øve oss litt og kjøpe bok over spiselige og ikke spiselige fisk…;)

Men vi vet jo ikke helt hva vi får tak i på ferden, og har ikke muligheter for å oppbevare så mye ferskt i kjøleskap og frys, så har bunkret en god del hermetisk grønt, litt skinke og tunfisk på boks, noen få ferdigretter og mye pasta/ris/quinoa. Litt smakshjelpere som ketchup, sennep, soya og buljong er nok smart samt kokosmelk. Og sitrondråper til tankvannet vårt (inntil vi får fylt opp med vårt eget vann fra watermakeren). Mesteparten ble handlet på Martinique.

Jeg ønsker også å kunne bake grove brød og knekkebrød. På ønskelisten over tørrvarer står derfor først og fremst nøtter, frø og grovt mel. Grovt mel er vanskelig å få tak i, og siden jeg ikke hadde lyst å forlate den livlige surdeigstarteren min hjemme, dro jeg med meg 5 kg økologisk rugmel hjemmefra… galskap;) Til og med damen hos Godt Brød smilte litt ekstra da jeg ba om å få mel med lengst mulig holdbarhet for å ta med på seiltur!!! Men 5 kg holder i alle fall til å mate starteren med 60 gram i uken i 52 uker og litt til. Nå bobler den livlig og hoptimisten Jay, som jeg fikk av mine gode kollegaer i GA, han passer på;)

Fikk tak i mer grovt/økologisk mel i Rodney Bay på St Lucia og har fylt opp med nøtter, frø og granola. Hadde med tørrgjær hjemmefra etter tips, og noe stevia.

Andre necessities:

‘Grab mat’ må man ha; lett tilgjengelig energi når vi seiler lange dager, som nøtter, tørket frukt og litt kjeks og salte saker til sjøsyke mager…

Siden jeg er så godt i gang kan jeg jo også dele et bilde av det vi håper vi ikke kommer til å trenge underveis…

Etterhvert passerer vi Pitons, Gros og Petit, to vulkanske fjell. Pitons er det mest kjente landemerket på St Lucia og symbolet på St Lucia’s flagg. Ekstra flott å se med tanke på at vi er så heldige å være de første to utenlandske båtene registrert på St Lucia, og får bære St Lucia flagget hele dette året!

Nå har vi ca 12 timers seilas foran oss, krysser fingrene for en smertefri tur:)

10 thoughts on “Proviantering

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Hei!?Ser ut som dere er veldig godt forberedt, dere har tenkt på det meste!? Lykke, lykke til videre!?❤? Klemmer fra Liv/ bestemor❤

 2. Karoline says:

  Herlig oppdatering, Mrs Wifi???. Jeg digger at du tok med deg surdeigsstarteren og masse rugmel!! Dere er flinke til og planlegge og kommer sikkert få lagd god og sunn mat også?.

  God seilas⛵️?

 3. Jan Erik Aaserød says:

  Heldiggriser og godt nytt år! Ser ut som ordning og reda på handlefronten, en ting som ikke må glemmes er kulltabletter eller lignende(kjenner ikke alle legemidler merker på bilde). Ellers kan vi melde om noen fantastiske dager på Hyggeli i Jula. Hilsen Karlsen-Aaserød gjengen.

 4. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Mrs. Wifi.
  Imponerende lesning om provianteringen og andre forberedelser om bord – og tenk at du virkelig fikk til å holde liv i surdeig-starteren din – dette står det respekt av. Og det skal bli spennende fremover å få høre om selvfanget fisk til middag når dere skal prøve den nye store fiskestangen og harpunen. Vi ønsker dere alle en god tur videre til Bequia .

 5. Bente Chr Kolbjørnsen says:

  nå er vi virkelige stolte av deg Janne.
  Ingenting overlatt til tilfeldighetene later det som.
  Også surdeig på seiltur da – ja verden går sannelig videre.
  Fortsatt god og stødig bør.
  XX

 6. Phuong says:

  Fantastisk! ?? Godt nytt år forresten! ??? Bra at Mr Jay passer på surdeig-starteren ?? Bon voyage! ⛵️⛵️⛵️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *