Bobler og modus

Livet er en boble. Eller flere bobler. Du kjenner følelsen? Av å være i en boble? Egentlig kjenner du den trolig ikke før du er på vei ut av den og over i en annen boble. Det er nok da, akkurat da, du reflekterer over at; jeeez, jeg har vært i en boble.

Hæ? Henger du ikke med? Vel, glem det. Jeg bare prøvde meg på en filosofisk innledning….

30 dager har gått siden jeg reiste hjemmefra. En måned i en annen boble. Veldig annerledes. Hjemmet flyter. Bokstavelig talt. Hjemmet krever hele tiden reparasjoner og vedlikehold. Hjemmet skal være sikkert. Hjemmet skal fungere. Familien skal slå seg til ro. Vi skal venne oss til tanken om at det er denne skuta vi skal seile langt med. Skikkelig langt.

De første 30 dagene har virkelig vært en boble, og de har gått fort. Sykt fort (som ungdommen sier). Har egentlig ikke hatt tid til å tenke så mye. Ei heller nyte. Men nå, nå kjenner jeg at det kommer snikende en følelse av ro. En følelse av et helt annet tempo, en helt annen definisjon av hva som er viktig og hva som haster. At det er helt greit å ikke ha en plan for dagen. At det er helt OK at den planen du la for uka ble en helt annen uke.

Så langt har vi bare hatt en lang seilas. På 12 timer. Det gikk selvfølgelig veldig fint. Det har vi jo gjort før.Men båten er ukjent, farvannet er ukjent. Vinden er sterkere enn vi er vant med, så vi må bli fortrolige med båt og optimal seilføring. Det kommer. Jeg kjenner det kommer.

Barna er fantastiske. De tilpasser seg. De ser det positive i det meste. Skolen er en smule annerledes. Lærerne er ikke like tålmodige, eller pedagogiske, men det er bading i friminuttene :-). De savner vennene sine, men gleder seg stort over at vi er på tur med www.ulafamilien.com og Ebba og Albert.

 

Vi mestrer alle sammen. Mer og mer for hver dag som går. Mestring er bra. Mestring er gøy. Mestring er motiverende. Det er ikke alltid like godt å være utenfor komfortsonen, men det er alltid like godt å komme tilbake til litt komfort når du har vært utenfor. Da kjenner man at man lever.

I skrivende stund har vi ankommet Grenada. Her blir vi en liten uke for å gjøre de siste reparasjoner og innkjøp av deler, utstyr og matvarer. Den siste uken har hatt mange, mange høydepunkt. Planen har hele tiden vært å skrive litt blogg på kvelden før jeg sovner. Jeg har bare sovnet. Fantastiske korallrev og natur på Tobago Cays, magisk stemning på Bequia, Grillet hummer og stearinlys på stranden på Union Island (gjensyn med Chatnam Bay 14 år senere). Løpetur på bratte stier og betongveier hvor man nesten tråkker på skilpadder. Morgenbad i soloppgang som standard kl. 06:30. Seier over dieseldyr og luftlekasjer i drivstoffsystemet. Nybakte surdeigsbrød fra Mrs. Wifi. Rum, deilig rum (bedre en cognac og whiskey hvis du leser dette Frank). En måned har gått. 11 gjenstår.

Neste etappe blir den første med litt lengde. 3-4 døgn. Til Los Roches i Venezuela. Vel og merke hvis vi konkluderer med at det er trygt å reise dit.

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

8 thoughts on “Bobler og modus

 1. Tone Gaudestad says:

  Så spennende å følge dere på ferden!! Ønsker dere en fantastisk reise!! Jeg vil gjerne følge med på bloggen!! God reise??

 2. Lars Børge says:

  Herlig å se og høre fra dere. Rim i de omgivelsene høres utvilsomt bedre ut en noe annet, men jeg antar at det er alt det andre som dere fyller dagene med som virkelig gir livet menig. God tur videre! Gleder meg til å høre mer?

 3. Jonas says:

  Fin blogg, härligt att följa er. Förstår precis bubbel-känslan, ni har lämnat vardagsbubblan hemma och nu är ni en ny verklighet med andra utmaningar och glädjeämnen. Jag gissar att nu är uppleveleserna förstärkta, höjdpunkterna högre och motgångarna motigare. Det är isåfall häftigt, njut av det. Inget stopp i Trinidad låter det som. Bättre resa mot Los Roches direkt från Grenada. Tolkar det som goda nyheter när det gäller båtarna att inte måste inom Trinidads marinor för båtjobb. Det mesta finns kanske på Grenada. Lycka till framöver, vi följer och njuter av ert äventyr med er!

 4. Karoline says:

  Så fint du skriver, TK?. Du burde bli forfatter og gi ut bok etter dette året her! Samle blogginnlegg og andre tanker og opplevelser i en bok. Det hadde vært noe det? !? Stor klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *