Off Line, Off Road og Pay Off

Mer enn en uke uken å være i nærheten av nett. Ikke mobilnett, og i alle fall ikke Wifi. Det eneste som ligner er satellittelefonen, men det er ikke nett i den forstand.

Klokken en 22. Jeg har to timer igjen av første nattevakt. Så skal jeg sove i fire timer. Om ca. 10 timer er vi fremme på Bonaire. Back to sivilisasjonen. Da skal dette og flere andre innlegg postes, sammen med bilder og film. Det er planen.

Vi har hatt noen helt fantastiske dager på Los Roques. Et gigantisk korallrev og nasjonalpark tilhørende Venezuela. Et utrolig paradis, som – hadde det tilhørt et annet land – ville ha vært utbygd og heftig besøkt. Men, som tilhører Venezuela, et land med store utfordringer, og som bidrar til at denne perlen ligger nesten uberørt, ubrukt, forlatt. Stedet ligger perfekt til for de som er på vei vestover mot Panama og skal krysse Stillehavet, men jeg tror mange lar seg skremme av dårlige rapporter fra andre deler av Venezuela og styrer unna. Vi møtte, utrolig nok, ingen andre langturseilere på Los Roques. Områder er stort, så det kan ha vært noen der, men ikke mange.

Tre døgns seilas gav fem dager i paradis. Det kunne lett ha vært fem uker. Men det har vi ikke tid til. Høydepunktene er mange. Enorm natur. Vakre farger. Innseiling gjennom korallrev med polariserte briller og øyne som eneste hjelpemiddel. Kun 20cm klaring under kjølen.  Noe av det skumleste jeg har vært med på. Ankring bare noen hundre meter fra brytende bølger i ulende vind, men helt rolig sjø. Beskyttet av korallrevet vi nettopp hadde sneket oss bak. Selvfanget fisk til middag. 100 toner av turkis.

Til alle som har muligheten. Oppsøk Los Roques. Det er magisk. Og for oss – bare oppvarming til Stillehavet:)

Nå venter noen dager på Bonaire før vi hopper videre til Curaçao og kan se frem til noen dager med besøk fra Norge.

So long.

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

6 thoughts on “Off Line, Off Road og Pay Off

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Hei til dere alle fire!?Takk for fin rapport fra paradis!?Så herlig det både ser og høre ut!??⛵ Ha fine dager med Bente og Harald!?❤?Take care!?Savner dere!❤?❤

 2. Brit og Rune Westberg says:

  God tur videre?Koser oss med å lese bloggene deres. Er imponert over jentene dines blogginnlegg ?

 3. Søs says:

  Det høres virkelig helt fantastisk ut- noe man bare må oppleve med egne øyne for å forstå hvor vakkert det er?.

 4. Inger Gulbrandsen says:

  Hei .For en fantastisk reise dere er på.
  Gratulerer så mye med dagen?? God tur videre og hils til familien.
  Hilsen Inger og Brede

 5. Linda og Stig Tore says:

  Fantastisk!! Nydelige bilder og beskrivelser!!
  Det er nesten så jeg får lyst å seile selv. Men heldigvis bare nesten??

  NYT det❣?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *