NEDERLANDSK ABC, BESØK FRA NORGE OG NESTE STEG

It’s been a while since my last confession…..

Den skrivende stunden er nok en gang på nattevakt. Klokken er 01:10, eller det vil si den er 05:10 UTC (universial coordinated time), og teknisk sett har vi nå seilt så langt vest at vi har kommet inn i ny tidssone; UTC-5. Klokken er da egentlig bare 00:10. Anyway……

Siden sist har vi opplevd de Nederlandske Antiller, eller ABC-øyene. Bonaire, Curacao og Aruba. Tre selvstendige stater med sterk nederlandsk tilknytning og historie og tre veldig forskjellige øyer. Jeg er glad jeg fikk oppleve dem, og konkluderer med at Bonaire er den av øyne jeg kunne tenkt meg å reist tilbake til – for å dykke.

Vi sitter igjen med masse inntrykk fra Nederland i Karibia. Ikke minst en kraftig påminnelse om en lite hyggelig del av menneskenes historie; kolonisering, slaveri og trekanthandel med mennesker. Sterkest inntrykk gjorde slavemuseet i Wilhelmstad, Curacao. Også på barna. Hvordan forklarer man et barn hvordan dette kunne skje? At det ikke handlet om rasisme, men om profitt, hjelper lite. Ingen ting, faktisk. Det er bare rett og slett grusomt, og derfor viktig å reflektere over, snakke om og lage museum om. Forhåpentligvis har vi kommet lengre, slik at sånne grusomheter ikke skjer igjen…….eller?


Vi har også hatt veldig hyggelig besøk fra Norge (eller Bergen da….). Mormor og Morfar tok turen til Curacao og har vært med oss i to uker. Mesteparten av tiden gikk med på å utforske Curacao med leiebil, men vi fikk også med oss en frisk seilas over til Aruba og noen dager sammen der. De reiste hjem i går, forhåpentligvis fornøyde med en fin ferie, og forhåpentligvis betrygget over å få oppleve på nært hold hvordan dette livet foregår. Takk for besøket. Veldig hyggelig å ha dere ombord.

Neste steg er San Blas og Panama. Det er liksom slutten på innledningen. Da begynner Stillehavet. San Blas har vært en av de destinasjonene jeg virkelig har gledet meg til å oppleve. Derfor gleder jeg meg stort. Det er nå estimert fire døgns seilas i til dels røffe forhold mellom KEA og Panama.

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

2 thoughts on “NEDERLANDSK ABC, BESØK FRA NORGE OG NESTE STEG

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Takk for nok et spennende innlegg fra nattevakten 😉 Nå har vi også fått plassert de Nederlandske Antiller på kartet – men det var ille å lese om grusomhetene som ligger i historien der.
    Vi gleder oss over at dere fikk oppleve både Curacao og Aruba sammen med mormor og morfar :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *