Ut på havet igjen

Vi har nå seilt i fire dager og går over på den femte dagen. Vi er på vei over til San Blas. San Blas er en øygruppe med over 340 øyer som tilhører panama. De som bor der er Indianere. Folket heter Gunaindianere, og de kaller San Blas for Guna Yala. Dette er den lengste seilasen hittil. Det har vært fantastisk! Det beste er egentlig at jeg ikke har blitt sjøsyk;) …….Nei, det beste er at vi har fått besøk av delfiner hver morgen? Solnedgangene ute på sjøen er noe av det fineste jeg har sett!

Det var som om det hadde lagt seg en regnbue i horisonten rundt hele båten vår:

Vi harhatt besøk av mormor ogmorfar. De kom på Curaçao og så seilte vi over til Aruba. Det har vært veeeeeeldig hyggelig å ha dem på besøk og det var veeeeeeldig trist at de måtte reise. Jeg håper dere syntes det var fint og være her og dere koste dere sammen med oss. For det gjorde i hvert fall vi! Håper dere har det bra og jeg gleder meg til å se dere igjen når vi kommer tilbake

For meg er det og være ute og seile igjen veldig deilig. Nå har vi vært på Aruba i seks dager uten og seile! For meg betyr det mye å seile i en båt midt ute på havet. Da er det som om jeg bare kan slippe meg løs og være fri? Da blir alt så mye lettere. Om sommeren hjemme i Norge blir det mørkt sent. Men her er det helt mørkt klokken åtte! Vi har også hatt seilerskole om bord. Da var pappa lærer. Da jeg skrev innlegg om den tre dagers seilasen så sa jeg at jeg håpet vi fikk flere sånne fine turer fremover. Nå er ønske oppfylt! Det har også vært helt klar stjernehimmel om nettene. Jeg lurer på hvordan det er å ha nattevakt? Jeg har sovet som en stein disse nettene. Hvor blir det egentlig av dagene? Det går så fort før du plutselig ligger i senga igjen og skal sove. Dette ene året vi har på denne turen kommer til og gå alt for fort…….Men!, hvis vi bruker den tiden vi har her, så tror jeg det kan gå veldig fint. Jeg tror jeg kommer til å både grue og glede meg når vi skal dra for vi må dra fra dette varmeparadiset og hjem til kulda, men jeg kommer til å glede meg til og komme hjem til venner og familie. Når vi kommer frem til San Blas, så skal jeg rett og slett bare hoppe i den nydelige sjøen!?? På San Blas finnes det haier. Men ikke farlige haier da;) det var nurse sharks. De er minst like redde for oss som fiskene er. Dette har vært en helt fantastisk tur! Jeg håper dere der hjemme har det bra! Dette er et bilde av San Blas:

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

2 thoughts on “Ut på havet igjen

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Hei Tuva!❤ Det er så godt å se at du trives på seilturen og at du ikke blir redd eller sjøsyk når det er store bølger!?❤⛵Nyt dagene!?❤⛵?

 2. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tuva.
  Det er så utrolig fint å lese dine flotte skildringer av omgivelsene , og du er så flinkt til å beskrive følelsene dine. Det kjennes så godt for oss som er glad i dere å høre deg fortelle hvor fint du opplever det å være på denne langturen. Vi får bekreftet at du trives skikkelig godt med å være på havet hvor du får oppleve naturkreftene på nært hold. Det å følge bloggen er som å lese en veldig god bok med mange spennende kapitler.
  Vi gleder oss til mer :-))
  Klem fra oss i Nittedal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *