Apekatter og Rokkehopp

Jeg har sett 2 Rokkehopp på denne turen…hæ?….visste du ikke at rokker kan hoppe?! Ta det med ro jeg visste det ikke jeg heller. Hvis du lurer på hva en rokke er, så skal du få svar på det nå.

Hvis du har sett på Vaiana så var bestemoren hennes en rokke når hun døde fordi hun hadde en rokketatovering på ryggen. Det engelske ordet for rokke er sting ray. De ser ut som en stor flyndrefisk med lang hale. De har på en måte to slags vinger og svømmer langs sanden. De er ikke flinke til å kamuflere seg i det hele tatt når de svømmer men de kan grave seg ned i sanden. Det er derfor du skal være litt forsiktig med hvor du tråkker. De fleste rokker er mørkeblågrå og er hvite på undersiden. I hvertfall de jeg har sett………Tilbake til hoppene. Det var noe av det nydeligste jeg har sett i hele mitt liv! De var så fine! Den første gangen hoppet den inne på revet, og den andre gangen var det inne i bukten vi lå i. Dette var på San blas

Apekattene var i Panama. Det var på et sted som heter Linton. Vi kjørte litt nærme apeøya for å se om de  kom frem fra trærne. Så plutselig så vi en apekatt som kom gående langs stranden på både bein og armer. Så begynte den og gå på to bein! Dettertter kom det en apekatt til. De var veldig morsomme og det er som om de har fem bein på grunn av halen sin. Det er ganske smart å ha. I skogen på apeøya var det et nedslitt og helt forlatt hus som det sto i guiden at apene hadde tatt over. Så apene bodde altså i det huset. Det er litt rart at aper er så like mennesker og at de apene der bodde i et hus akkurat som vi gjør!

Dovendyr

Den var helt stille da vi kom. Vi trodde at den skulle flytte på seg, men det gjorde den ikke den lå helt stille……lenge lenge lenge…. Oida… jeg glemte å fortelle hva vi så på. Det var et dovendyr i et tre like ved havna vi ligger i. Det er i Panama. Vi skal gjennom Panamakanalen den 19 Mars…. men nå var det dovendyret vi snakket om! Vi kunne ikke se hodet på den fordi det hadde gjemt det under armen. Men det bar en mann som stod ved treet og hadde tatt bildet av dovendyret når det stakk ansiktet sitt frem fra armen. Den sov da så man så ikke øynene. Den var morsom!

På veien tilbake så vi en Ananasplante. Jeg har alltid visst at ananaser ikke vokser på trær, men jeg visste ikke at de vokser på planter. Vi prøvde å dra i den men den satt bom fast. Så nå har jeg lært enda en ny ting.

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

4 thoughts on “Apekatter og Rokkehopp

  1. Liv Holm Korsvold says:

    Hei Tuva!? Så mye spennende å lærerikt dere opplever!?Du skriver så godt og morsomt, så det er en fryd å lese!!?❤Tusen takk!❤Så glad i deg!❤

  2. Kari og Morten Overvik says:

    Kjære Tuva. Det må være fint å å få leve slik dere gjør nå og være så nærme spennende dyr, fugler og forskjellige typer fisk. Rokkehopp hørtes nydelig ut. Og jeg husker fra da vi var og så på Vaiana-filmen at bestemoren hennes ble til en rokke da hun døde 🙂 Apekatter og dovendyr er jo festlige da. Kos deg videre. God klem

  3. Tante Karoline says:

    Hei Tuva?. Så bra du skriver! Jeg lærer masse av å lese dette innlegget!? Gøy å lese at du opplever så mye spennende?. Kos deg masse videre??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *