Pappas Seilerskole

Hei igjen! Om bord på en båt er det viktig å kunne ting om båten. Selv om mamma og pappa kan masse så er det fint at vi kan hjelpe av og til. Tenk hvis mamma og pappa var nede i båten og vi ikke kunne noe som helst om en båt og vi er på vei rett mot et rev! Da er det fint at vi kan litt. ( Det kommer nok ikke til å skje for mamma og pappa bytter på å lage mat og styre båten) Uansett…… Som du sikkert har skjønt, så skal jeg ha litt om det jeg har hatt på seilerskolen.

Lurer du på hvorfor man heiser seil mot vinden? Jo, det er fordi når man skal heise seil så kan man ikke ha noe kraft i seilet. Men hvis man heiser seilet midt i mot vinden så bare blafrer det, og da er det ingen kraft i seilet. Et skrog er selve formen på båten. Altså det rundt båten. Kjølen er festet på skroget under. Den har noe tungt på seg, og brukes til å balansere seilbåter. Hvis ikke kjølen hadde vært der så hadde båten tippet over ende! Kjølen er der fordi masta og seilet blir tatt av vinden og da må vi ha noe tungt som holder båten på plass. Masta sitter øverst på skroget, og brukes til og heise, ta ned pop holde oppe seilet. Den er skrudd fast på dekk. Det er noe som heter akterstag og forstag. Det er bak og foran på båten. Det er også noe som heter vant og det er på sidene av båten. Disse brukes til å holde masten oppe. Bommen holder storselget nede og bestemmer vinkel på storseglet. Den sitter fast på masta. Cockpiten er den som du sitter og styrer båten i. Tiril og jeg pleier og gjøre skole i cockpiten. Dette var pappas seilerskole. Takk for meg!

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

3 thoughts on “Pappas Seilerskole

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Hei Tuva! Så dyktig du er og så mye du har lært om seiling!?❤?⛵Mamma og pappa er noen gode læremestere!?❤⛵Håper du har det bra, farfar og jeg savner deg veldig!❤?❤Klem fra bestemor ❤

 2. Kari og Morten Overvik says:

  Fantastisk, kjære Tuva-matrosen. Så mye nyttig dere lærer på denne reisen – hele tiden 🙂
  Tenk at dere også har en egen seilerskole med pappa som lærer. Det du skriver er også veldig lærerikt for oss som ikke er så vant med seiling, …..kjempebra. Og det var et kjempekoselig bilde fra cockpiten 🙂 So long, kjære venn :-))

 3. Tante Karoline says:

  Så mye du har lært om seiling, Tuva!??? så gøy! Det virker som du lærer nye ting hver dag???.
  Savner deg masse❤️. God klem fra tante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *