Hvordan er det å leve i båt?

Hei igjen! Jeg har fått spørsmål fra en bloggleser som lurer på hvordan vi har det inne i båten. Jeg har nå tenkt at du skal få svar på det. Etter det så skal jeg fortelle litt om delene på en båt.Håper dere liker innlegget mitt og at dere finner svar på spørsmålet. De ordene som står i kursiv skal jeg forklare senere.

Jeg begynner med forpiggen:

I forppiggen er det matrosene som sover. (Tiril og meg altså……) Der er det ganske trangt innerst, så det er der vi har beina. Da er selvfølgelig hodene ytterst;) Det som er bra er at vi har vårt eget bad, men det som er dumt er at det er mindre en det andre badet.

Vi har hyller på begge sider av sengen og innerst. Det er også et klesskap som har en hylle oppå. I klesskapet var det ingen hyller før pappa lagde hyller til oss.

På badet var speilet for høyt til at Tiril kunne se seg i det så pappa lagde et speil på døra inn til rommet.

Akterlugaren til mamma og pappa:

Senga som dere ser på bildet er større enn på forpiggen. I akterlugaren er det også et skap, men der var det hyller fra før.

Hos mamma og pappa har de ikke hyller på hver side av sengen men en stor hylle på den ene siden.

De har ikke sitt eget bad heller?Mamma og pappa har ikke speil på døra si, men det er fordi det store badet har et lavere speil en det lille badet og pluss at de er litt høyere en Tiril og meg.? I tilleg til den store hyllen har de et stuerom.

Salongen:

I salongen har vi en sofa som vi akkuratt har fått putetrekk på. Jeg synes det er fint. Vi har også et bord i midten. Bak sofaen har vi tre hyller og tre skap. På den ene hyllen har pappa et kart. På en av de andre har vi tre kurver med ting i.

Pappa har laget en bokhylle og en av plankene ble til overs, så vi bruker den som brødfjøl. Siden vi ikke hadde noe annet sted og sette den så satt vi den i bokhyllen. Vi har også fire puter i sofaen med nytt putetrekk som mormor og morfar hadde tatt med til oss. De hadde bare tatt med putetrekkene da, for putene hadde vi fra før av.?

Bysse :

I byssen har vi en kjøleboks med all maten og vi har en vask og mange skap og en skuff. Vi har også et kartbord med mange ting i ved kartbordet er det en liten stol som også har nytt putetrekk.

Takk for denne gangen og jeg håper at dere der hjemme har det fint.?⛵?

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

3 thoughts on “Hvordan er det å leve i båt?

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Dette var kjempefin informasjon, Tuva. Det er flotte bilder, og du gir oss en detaljert beskrivelse, så nå er det mye lettere for oss å vite hvordan dere har det ombord. Forpiggen ser ekstra koselig ut ?? Stor klem

  2. Tante Karoline says:

    Så fint innlegg, Tuva???. Nå vet vi hvordan dere har det inne på båten! Kjempebra ??. Stor klem fra tante som savner deg❤️❤️

  3. Liv Holm Korsvold says:

    Kjære Tuva!❤Ruset takk for flott guidet tur i båten!?Nå er det lettere for oss hjemme å se for seg hvordan dere har det om bord!?God tur videre gjennom Panamakanalen! Tenker på dere og er så glad i deg Tuva!?❤?Klemmer fra farfar og bestemor ❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *