Den siste slusen

Hei! Vi er nå igjennom Panamakanalen og er i Stillehavet. Her kan du lese om hvordan jeg opplevde dette. Det var ganske deilig å komme ut fra Shelter Bay Marina fordi det blåste så lite, og her blåser det litt mer, selv om jeg hadde det veldig fint der.

I kanalen var vi for det meste inne i båten. Men på den første slusen, var vi ute og så på. Da jeg så det store lasteskipet som lå foran oss i kanalen, tenkte jeg: Oh, oh! Hvordan skal dette gå når vi har det store skipet foran oss! Men det viste seg at det ikke var noe å være redd for, fordi de voksene som var på båten hadde full kontroll. Forresten så hadde vi med oss tre “line handlers”. Linehandlere er noen som passer på å slakke og stramme tauene for oss.

De het Lina, Patrick og Justin. Patrick og Lina var linehandlers, men vi hadde ikke betalt dem for å hjelpe oss. Vi spurte om de ville være med og hjelpe oss igjennom kanalen, fordi de skulle igjennom de også, men bare etter oss. Vi hadde også med oss en guide igjennom kanalen, som jobber der, og forteller hva vi skal gjøre. Vi gikk ut innimellom og så en liten stund før vi gikk inn i båten igjen. Vi hang sammen med en båt som het EnaVigo. Vår båt og Cest si bon lå på hver sin side av EnaVigo. Visste du at slusene har et navn? De tre første heter Gatun Locks, og de tre siste heter Miraflores.

Du lurer kanskje på hvorfor man har sluser i kanalen? Jo, nå skal dere høre. Det er fordi landet går opp og ned og da er slusene som trapper. Istedenfor å grave igjennom hele landet så lagde de en innsjø som opprinnelig var en liten innsjø, men så gjorde de den større. Så kunne de grave inn til innsjøen og ut på andre siden av landet.

Når den siste slusen åpnet seg, var det masse glade følelser som boblet opp i magen min. Det var nesten så jeg måtte skrike! Det var helt fantastisk. Jeg tenkte at dette er det ikke mange som får oppleve! Nå skjer det faktisk. På ordentlig! Det vi har fått oppleve hittil var bare en liten smakebit av det vi kommer til å oppleve i Stillehavet.

Akkurat nå ligger vi i en bukt der det kjører masse tankskip forbi og det er mange pelikaner her. Mens vi snakker om stedet……..Den  20. Mars var vi på et museum kalt Biomuseo. Det var et museum som handler om planter og dyr som lever i Panama. Det var masse kult og se og gjøre der! Som for eksempel at det var forstørrelsesglass sånn at du kunne se nærmere på ting. Det var en veldig kul fossil der med masse skjell som hadde festet seg på fossilen. Det var også en stor dyreutstilling med mange forskjellige dyr som levde før i tiden, og som lever nå. Før fantes ikke Panama.Når vi var ferdige med museet gikk vi i en butikk. I den butikken kjøpte alle fire barna en bamse hver. Tiril, Ebba og jeg kjøpte tre små apekatter, og Albert kjøpte en veldig kul blå papegøye.

Det som er kjedelig med å være her, er at vi må handle, for da tar det så lang tid, og når jeg tror at vi er ferdige, så er det alltid noe som mamma og pappa må finne. Men! Det som kan være gøy med å handle, er å få være med å bestemme hva slags godteri og snacks vi skal kjøpe.? Mens vi snakker om handle mat og sånt….. Vi har lagret masse mat under gulvet i båten. Det beste er at under gulvet foran på båten der Tiril og jeg sover har vi lagret masse godteri!???

Jeg håper dere der hjemme har det bra og følger med på bloggen. Takk for denne gang og jeg gleder meg til neste innlegg!?????????

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

5 thoughts on “Den siste slusen

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Hei Tuva!?❤Tusen takk for lærerikt og flott beretning om seilasen gjennom Panamakanalen!?Dere lærer utrolig mye og har det helt sikkert veldig gøy!??Farfar og bestemor gleder oss til til å lese bloggen din videre!?❤?Klemmer fra oss to❤❤

 2. Harald Kolbjørnsen says:

  Kjære Tuva. Så flink du er til å la oss forstå hvordan det er å gå gjennom kanalen, og fint å høre at det var en god opplevelse for deg – og ikke minst alt dere lærer ved å besøke museer da. Mye skole hele veien dette. Kos dere med apekattene ombord. Klemmer fra mormor og morfar

 3. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tuva. Takk for nok et flott blogg innlegg – du ga oss en veldig fin innføring i hva som skjer når man går gjennom Panama-kanalen, og du beskrev dine opplevelser på en kjempefin måte. Som du selv sier – dette er det ikke mange som får oppleve! Og tenk at nå er dere jo virkelig i Stillehavet med alt som det fører med seg av spenning :-)) Lykke til videre på ferden og nyt dine skoletimer i omgivelser som mange andre kan misunne deg :-))
  Vi gleder oss til fortsettelsen.
  God klem fra farmor og bestefar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *