Fra et hav til et annet

Hei! Nå er det lenge siden.

Endelig er vi i Stillehavet!!?Nå er vi i en bukt. Jeg sitter i cockpiten, og rundt meg ser jeg pelikaner, store båter, og tankskip til og med.

Men før vi kom hit, var vi i Shelter Bay Marina, på andre siden av kanalen. Der var vi lenge for å vente på plass i kanalen og mekke båt og gjøre dette:

Vi møtte noen  norske seilere som var veldig hyggelige. De heter Ann Kristin og Atle. De bor i en båt som heter Jovial. Vi hadde ku/hå med Ann Kristin. Og vi hadde film kveld også, i båten deres. Dagene var stort sett sånn: Vi sto opp, gjorde skole, spiste frokost, og gjorde mer skole. Etter skolen spiste vi is, det var godt.  Så badet vi i bassenget ?.

Det var deilig . Vi dro også med bil til Panama city og overnattet på et veldig fint hotell. Panama city er en veldig stor by, se her:

Vi gikk også på tur i jungelen rundt marinaen. Der så vi hakkespett, dovendyr og aper?. 2 dager senere så vi en krokodille?.

Vi lagde en restaurant for de voksne. Den het TETA.Det står for Tiril, Ebba, Tuva og Albert. Der fikk de en velkomstdrink og bagett. Til hovedrett fikk de spagetti bolognese. Og vi var på middag med alle de norske??og svenske?? og danske?? i marinaen. Det  var mange?

Så etter 18 dager dro vi gjennom Panamakanalen. Slik funker det:

1.du kjører inn i den første slusen.

2.den fylles opp med vann

3.du kan kjøre inn i nummer to

4.og den fylles med vann

5.og du kjører inn i nummer tre

6.da kommer du til en innsjø du må kjøre gjennom. Så kan du kjøre tileste sluse. Da går det nedover.

??

Bloggens spørsmål

Hvorfor har de sluser.?

Svar:fordi innsjøen ligger høyere opp enn havet på begge sider.

Panama city

Vi er nå i Panama city, i en bukt som heter Balboa. Jeg trodde det bare var en øl, men pappa sa at det var navnet på en bukt også. Vi dro til et museum med navn Biomuseo. Der fantes vulkansteiner og dyr, og vi fikk en slags telefon som snakket hvis vi slo et nummer.

Der kjøpte jeg denne:

Er den ikke søt?

Ebba ogTuva har en lik.

FØLG MED PÅ NESTE BLOGG!!!!????

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

4 thoughts on “Fra et hav til et annet

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Hei Tiril! Takk for bra historie på bloggen!?❤⛵Så mye du har lært og så mye du har skjønt!?❤Jeg er så imponert over alt du kan om slusene i Panamakanalen!?Gleder oss til mer nytt fra Stillehavet!?❤⛵Så skjønn apekatt du har kjøpt deg!?Mange klemmer fra farfar og bestemor❤❤?

 2. Harald Kolbjørnsen says:

  Kjære Tiril. Så flott reiseskildring du har laget, både fra Shelter Bay Marina, Panama Kanalen og Panama City. Artig med restauranten dere laget for de voksne og flotte bilder av dyrene dere så. Heldigvis var det ingen bilder av farlige krokodiller. Kjempesøt apekatt. Men hvordan får den plass til halen sin inni forpiggen? Gleder oss til flere blogger. Klemmer fra mormor og morfar

 3. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tiril. Det var et veldig flott blogg innlegg du har skrevet om den siste etappen deres. Og det var også en veldig fin videofilming du hadde fra Panama-kanalen. Det er også så fint og lærerikt hvordan du beskriver hva som skjer når man kjører gjennom slusene. Så artig å høre at at dere hadde middag sammen med alle de skandinaviske i marinaen. Og i TETA-restauranten deres, der skulle vi gjerne ha vært gjester :-))
  Ha det godt videre, vi følger spent med. Hils din nye apekatt – den var veldig søt.
  Godklem fra farmor og bestefar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *