Snorkling på Galapagos

Hei!

Vi er fortsatt på de fantastiske Galapagos øyene, og vi har allerede oppdaget mye nytt. Vi har sett  søte sjøløver, fine skilpadder, kule haier og nydelige rokker. Alt dette under vann da vi snorklet.

Vi måtte stå opp klokken: 07.00 om morgenen det er ganske tidlig men det var vert det. Fordi det ble en fantastisk dag.

Sjøløver:

De er velde søte , og lekne . Vi så en mamma ,en pappa, og en baby. De var nysgjerrige, og en av de var bare 30 cm fra meg og pappa.

Det var ganske skummelt ,men også veldig kult. Jeg har sett sjøløver før ,men det var på et Akvarie. Nå kom jeg hjem til dem i naturen.

Skilpadder:

Det er ingen ting som å se en skilpadde under vann for første gang. Det er helt utrolig. Dere tror kanskje at skilpadder er grønne ,men det er de ikke. De er nemlig brune. I alle fall de jeg så. De har sånt fint mønster med streker og femkanter  og rundinger. Jeg ble ganske overrasket over at  når jeg bare var to cm fra den ble den ikke redd.

Hai:

Denne typen hai heter white tip Sharks.

De er ca like store som meg ,det er ganske stort.

De lå nesten på bunden, men det var ikke så dypt så det gikk fin.

Rokke:

Den så sånn ut:

Rokken hadde hvite prikker på ryggen og en lang tynn hale  og den var blå grå. Den typen heter Eagle ray som betyr ørnerokke.

Den var kjempe fin.

Turen:

Vi tok en motorbåt ?ca en time da kom vi til et veldig fint sted.

Der startet vi med en time snorkling , nor vi kom opp fikk vi kakao med nellik. Da luktet det jul. Og vi fikk smørbrød også. Så kjørte vi til et annet sted og på veien dit fikk vi fisk det var to store tunfisk. Det høres sikkert ekkelt ut ,men det er  det ikke. Det er faktisk veldig godt.

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

5 thoughts on “Snorkling på Galapagos

 1. Inger Helene Bergh says:

  Så fint du skriver??Tusen takk?Så interessant?Jeg lærer så mye nytt??Fortsatt god tur!!

 2. Liv Holm Korsvold says:

  Kjære Tiril❤Tusen takk for din fine versjon av snorkleturen!?❤?Du er så modig og flink , at bestemor blir helt stum av beundring!?❤? Men det er nok hvert det som du sier!!?Det er jammen mye flott å se på i havet!??Klemmer fra en kjempestolt bestemor!❤❤❤

 3. Kristi says:

  Hei Tiril. Så kjekt å få lov å lese om alt det spennende dere opplever, og ikke minst se på alle bildene. Nesten som vi får bli med på turen ? Dere opplever utrolig mye spennende, og litt skummelt, som vi andre bare ser på tv og i bøker. Gleder meg til neste blog ? Hilsen Kristi (mamma sine venninne, ja pappa også ?)

 4. Harald Kolbjørnsen says:

  Kjære Tiril.
  Så spennende du skriver om snorkling på Galapagos – Og tenk å være bare 30 cm fra en sjøløve da. Mønsteret på skilpadden ser nydelig ut på bildet, men har nok vært enda finere i virkeligheten.
  Denne snorkleturen vil du nok huske for resten av livet.
  Vi gleder oss til å høre mer om den fantastiske reisen dere nå er på.
  Store klemmer fra Mormor og Morfar

 5. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tiril matrosen.
  Vi synes det er så spennende å lese om alle disse dyrene dere møter på drømmereisen deres.
  Og at det finnes så mange forskjellige typer skilpadder med fine mønstre og farger, det hadde vi aldri trodd. Tenk at dere alle har vært ute på snorkletur, og det høres utrolig ut at dere til og med har sett haier på nært hold. Vi stortrives med å lese bloggene deres – vi gleder oss til fortsettelsen. Ha det godt, kjære Tiril. Gode klemmer fra farmor og bestefar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *