Fatu Fiva

Hello!

Vi har kommet fram til Fatu hiva . Det er kjempe fint her med palmer på fjellene og det deilige vannet. Vi skall vere her i 3 dager før vi reiser videre.

Dag 1

I dag gikk vi 3 kilometer til et fossefall, på engelsk er det water fall. Der hoppet vi fra berget og ned i vannet det var helt utrolig der. Dere tenker sikkert at når jeg sier fosse fall da er det en stor foss med masse skum, Men det var det ikke. Det rant forsiktig ned i vannet.  Men det var et veldig høyt fjell der det rant ned vann. Vi badet i vannet. Og forresten på veien opp til fossefallet møtte vi noen hyggelige damer som solgte frukt. Vi hadde ikke penger, men vi fikk en appelsin helt gratis. Ok til bake til fossefallet.  Vi gikk opp fra vannet og kledde på oss. Så spiste vi den appelsinen vi fikk på veien opp.

Så gikk vi tilbake.

Dag 2

I dag har vi ståt opp kl: 07.00. For og gå i kirken.

Kriken:

Da vi kom dit så vi at mange hadde blomsteri håret. Vi så også at barna sparket fot ball med en lime. Det var en liten men fin kirke. De sang og talte. De var helt utrulig flinke til og synge. Vi var der i  en time. Da de var ferdige fikk vi hlse på prestene. Etter der igjen gikk vi å så på tiki figurer. ?. De er lagd fra bunden av. I dag hadde mamma av talt med noen svenske??og noen norske?? at vi skulle gå på middag sammen. Det var korselig.ps C’est si bon var også med. Vi spiste hjemme hos noen som bodde der. Det var : pomes frites av brø frukt. Veldig godt., se visj. Smakte ikke., brø frukt pure. Smakte ikke. Egge salat. Smakte av Tuva., hommer. Smakte ikke., ris. Veldig godt., gris. Smakte ikke,kjylling. Veldig godt. Pølse. Snakte ikke.

Dag 3

I dag skal vi ingen ting. Bare chill. Vi hadde en sen og deilig frukt frokost. På boret sto det : en frukt med navn pampelmouse. Den er en slags blanding av grep frukt og lime. Og mini mango. Og banan.

Har dere hørt om Thor Heyerdal?

Det er en kjent norsk forsker som bodde her på Fatu Hiva for ca 60, 70 år siden. Han bodde i skogen med sin kone Liv i et hus de hadde laget selv de var der i et år ca., Men så ble Liv syk og de måtte dra hjem. Etter det ville Thor Heyerdal gi ut en bok og seile på en flåte fra Sør Amerika til øyene i Stillehavet. Han ville bevise at det gikk ann for menneskene i gamle dager å seile på flåte fra Sør Amerika, og at de første bosetterne kunne ha kommet fra øst. Alle de andre forskerne tror de har kommet fra vest.

Tiki figurer. Lagd her. Min er den til høyere og Tuva sin er til venstre.

Min er kongen.

Bilde da vi kom hit.

Meg og øya.

Hvis dere lurer på hva en Tiki er, så er det en solgud 🙂

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *