Fra Nuku Hiva, Marquesas til Raroia, Tuamotus

KEA forlot vakre Marquesas for to døgn siden og satte kurs mot Tuamotus atollene, nærmere bestemt Raroia. Vi har nå 71 nm igjen av en relativt “kort” etappe på 450nm. En fin fin seilas med sørlig kurs og vind inn fra siden og forfra til en forandring. De to første døgnene har gått litt for fort. Vi har derfor bremset litt i natt slik at vi ikke skal komme frem for tidlig. Raroia (og de andre atollene i Tuamotus) har en passasje i revet vi må igjennom. Der må man gå igjennom når tidevannet snur og strømmene er milde. Etter tabeller, beregninger og gjetning så skjer det kl 13 i morgen formiddag. Vi seiler nå 5kn med mål om å komme frem kl13.
Vi gleder oss til å se Tuamotus. Det skal etter sigende være et paradis på jord. Raroia er forøvrig den atollen som Kon-Tiki strandet på. Kon-Tiki kunne ikke navigere og seile mot vinden som oss. Dermed kunne de ikke styre inn i passet på atollen og måtte bare dundre over revet i brytende bølger. Vi velger en annen strategi, og har planer om å ankre opp ved det stedet Kon-Tiki ble knust til pinneved. Det skal visstnok være et monument der….
Alt vel ombord.
S/Y KEA

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *