Månen får for lite ‘cred’

Dette er en hyllest til månen. Ja, månen.

Den gule osten på himmelen som snurrer trofast rundt kloden og på sitt regelmessige sett viser oss at sola er der ute og lyser et sted, selv om det er natt.

Månen får for lite ‘cred’. I alle fall har jeg gitt månen for lite oppmerksomhet. Det er mulig månen fikk sitt, og litt til, da kappløpet om å fly mennesker dit pågikk for fullt, men nå, nå føler jeg at månen et litt glemt. Folk snakker mer om Mars nå liksom. Det er ikke så stas med månen lenger.

Hvorfor så opptatt av månen tenker du sikkert. Vel, når jeg skriver dette har jeg nettopp jobbet iherdig på min nattevakt. Månen gikk ned for en time siden. Klokken er 02:00 lokal tid (-10 UTC). Når månen går ned blir det mørkt her. Ikke som hjemme hvor sola liksom bare sniker seg nedenfor horisonten om natten. Her er det mørkt i 10-12 timer hver dag.

Og da, da er det strålende med måne! Bokstavelig talt. Når månen er full, gjør den nesten så god  jobb som sola. Nesten.

I dag, eller rettere sagt, i natt, skulle jeg ønske månen var oppe litt lengre. Bare en liten time etter at månen gikk ned fikk vi besøk av en serie sinte regnskyer (squalls). Ikke at jeg tror månen har noe med det å gjøre, men poenget er at når månen lyser er det så mye lettere å se at disse regnskyene kommer mot deg. Uten månelyset kommer de plutselig(ere). Det går jo fint, men alt er jo som kjent lettere når man får tid til å forberede seg litt. I natt ble det hektisk. Mrs. Wifi våknet av et leven i cockpit. Heldigvis  har hun et stort og godt sovehjerte. Og dette er ikke den første, og heller ikke den siste gangen vi får besøk av en squall.

Månen er vakker. Månen er nyttig.

En ting er sikkert. Mars lyser ikke opp en nattseilas.

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

One thought on “Månen får for lite ‘cred’

 1. Jørgen Sandbakken says:

  Poesi 🙂

  Jeg ser dere har de dagene dere ønsket dere. Det er bra! Her hjemme har vi en sommer av de sjeldne. Flott vær og fin varme. Vi har blitt “hyttenaboer” og vi driver med å venne oss til alt det byr på. Ink beising 🙂

  Vi gleder oss til å se dere når reisen deres er gjennomført!
  Alt det beste!

  Jørgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *