Manta Rays i paradis ??

Hei igjen!

Vi har nå kommet til Tuamotus, en øygruppe som tilhører Fransk Polynesia. Vi er på en atoll som tilhører denne øygruppen. Atollen ligger midt ute i Stillehavet og heter Raroia. Dette var hvor Kon-Tiki gikk på grunn. Akkurat nå har vi flyttet oss til et annet sted på Raroia, men jeg hadde tenkt til å ha en liten oppsummering om den første plassen.

For og være helt nøyaktig så var det her Kon-Tiki gikk på grunn. Hvordan jeg vet det? Jo nettopp fordi jeg har vært og sett på Kon-Tiki monumentet. Der har vi nemlig hengt opp et norskeflagg til minne om at vi har vært der. For oss som er norske er det ekstra kult, for Thor Heyerdal er jo norsk. Vi har tatt masse bilder fra når vi hang opp flagget og av Kon-Tiki monumentet, og her er to av dem.

Det var helt fantastisk der! Alle de fem båtene som lå i bukten brant bål inne på stranda. Det var veldig koselig. En av kveldene bakte Tiril og jeg pinnebrød som vi skulle grille på bålet. De to engelske båtene hadde aldri smakt pinnebrød før, men det var godt det! Nå er det veeeldig lenge siden jeg har smakt pinnebrød! Det som var ekstra kult var at vi brant bål på den stranden som Thor Heyerdal kanskje har satt sine føtter!

Grunnen til at vi flyttet oss derifra til her vi er nå var at det skulle komme så mye vind der vi lå, og dermed var vi i le for vinden her, men ikke der. Nå skal jeg fortelle om Manta rays i paradis!

Her sitter vi da. I cocpiten og bare nyter dette helt fantastiske paradiset. Solen skinner som den aldri har gjort før, fuglene flakser rundt oss og vannet er stille som om alt er fryst. Vi ligger og svaier rundt i ring, og rundt meg ser jeg hav, og et nydelig sted med palmer. Jeg tror nesten ikke at det er sant! Vindstille er det også.

Pappa vasker under båten og vi andre sitter og nyter. Så plutselig ser jeg et stort plask i vannet, jeg tenker at det kan ikke ha vært en hai, for jeg tror ikke de hopper. Jaja, jeg setter meg ned igjen, og ca. fem minutter senere, så kaller ‘Cest si bon’ opp på walkietalkien og sier: «Det er Mantarays fem meter fra båten vår!»

Da slår det meg at det må være det jeg så som plasket sånn i vannet. Vi roper på pappa som fortsatt vasker under båten og sier: «Pappa, pappa!, det er manta rays i vannet borte ved Cest si bon!» I og med at dette er en av pappas drømmer (og snorkle med manta rays) så kaster han seg rundt og svømmer i vei mot raysene. Mamma, Tiril og jeg derimot, hopper oppi jolla og ror i vei. Når vi har kommet frem, hopper mamma uti vannet til pappa. Hun var heldig som hadde på seg badetøy. Tiril og jeg derimot, hadde ikke det. Så vi hoppet ut i trusa, og svømte i vei mot mamma og pappa. Det er jammen meg verdt det å ofre en truse for å se manya rays!

Da jeg hadde kommet frem til dem snudde jeg hodet rundt, i håp om å få se manta rays. Og der! Kanskje to eller tre meter fra meg svømmer den gigantiske manta rayen. Den hadde i hvertfall et vingespenn på to meter, og det er lengre enn pappa! Det er langt det! Dermed kan vi ro tilbake med et fornøyd smil om munnen og skrive ned denne fantastiske opplevelsen. Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme!??

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

2 thoughts on “Manta Rays i paradis ??

  1. Liv Holm Korsvold says:

    Kjære gode flinke Tuva, tusen takk for flott blogginnlegg!?❤?Jeg har så glede av å lese det du skriver og gleder meg allerede til neste kapittel!?❤⛵Dere har det helt supert på alle måter og det ser ut som du er veldig glad og takknemlig for alt det fine og spennende som dere opplever!?❤?⛵Vi har det fint og varmt her i Kilen også, men savner dere og seilbåten i bukta!❤?⛵Imorgen kommer Karoline, Johannes med mor til Johannes med samboer, du traff dem i bryllupet, det blir koselig!?❤?Til fredag kommer Eirik og Luma, så da er vi mange selv om dere ikke er her!Skulle ønsket det!❤ Klemmer fra farfar og bestemor!❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *