Frem og tilbake er mer enn dobbelt så langt

Dette er en historie om reservedeler og postgang i Stillehavet. Det var ikke planlagt å skrive om dette, rent faktisk skulle jeg nok ønske at jeg ikke kom på ideen en gang. Faktum er nemlig at vi har ventet på en del fra Miami siden vi ankom Shelter, Bay i Panama 1. Mars 2018. Nå har vi passert 1. Juli 2018 og vi har fortsatt ikke fått delen i hende.

Vi er nære da. For fire dager siden fikk jeg faktisk se pakken. Ikke ta på den, men se den. Den er faktisk her på flyplassen på Tahiti. Men jeg får den ikke. Den må fortolles. Det er visst ikke bare, bare.

Det vi venter på er en skjøtevogn til storseilet. Den vi har, synger på siste verset. I alle fall i følge en rigger i Panama. Han skulle altså skaffe oss en ny, lett, på noen dager i Panama. Den kom altså ikke i tide til at vi måtte dra til Galapagos.

Vi var lett bekymret for om den ville holde uken ut til Galapagos. Det gjorde den selvfølgelig. Riggeren skulle sørge for å sende delen vår til Galapagos og en agent der ute. Så kunne vi bare plukke den opp der.

Vel, når vi kommer dit får vi vite at pakken vår ikke har forlatt Miami enda. Og at det vil ta ca. tre uker å få den sendt.

Vi avbestiller frakten og ber om at pakken sendes til Marquesas og Nuku Hiva i steden. Vi krysser fingrene for at skjøtevognen vår holder i fire uker på havet til.

Det gjorde den selvfølgelig også.

På Nuku Hiva får vi vite at pakken er kommet til Tahiti, men ikke sendt videre fordi den må tolles inn. Pakken kom til Tahiti 20. April. Den vil bli returnert til Miami 20. Mai. Vi kom til Nuku Hiva 15. Mai…..

Etter litt godsnakking lover fraktselskapet å holde på pakken vår til juli når vi kommer til Tahiti. Det har de altså gjort. Men vi må engasjere et eget selskap som kan innfortolle denne pakken for oss. Det har nå tatt fire dager. Vi venter spent.

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

One thought on “Frem og tilbake er mer enn dobbelt så langt

  1. Capt. TK says:

    Jippi! I går fikk jeg omsider utlevert pakken. Måtte riktignok betale dyrt for toll og handling, men men.

    Note to self og andre seilere; unngå å sende til fransk poly, og hvis du må – bruk fedex eller DHL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *