Tahiti og besøk?

  

Hei!

Vi har nå kommet til Tahiti, enda en øy i Stillehavet, og vi begynner å nærme oss Australia. Tahiti er en vulkanøy, akkurat som Makemo, og de andre atollene. Men det er en forskjell. Atollene har en gang vært en øy, men den øya har sunket ned i havet. Og som dere sikkert husker fra forrige blogginnlegg, så er det korallrev rundt de øyene som ikke har sunket. Det betyr at vi fremdeles må gjennom et pass. Tahiti er en av dem.

Det er egentlig litt deilig å få se butikker og kjøpesenter og alt det der,  men det er ‘en ting vi har gledet oss spesielt mye til, og som for meg er et av hovedpunktene på Tahiti. Det er at vi skal få besøk av farmor og bestefar!?? de skal lande flyet sent, sent på kvelden mandag den 9.   juli, men siden det er så sent, ser vi dem ikke før på tirsdag den 10. juli. Som betyr at de skal bo på hotell en natt.

Tirsdag 10. juli

Jeg våknet tidlig denne morgenen, fordi jeg gleder meg veldig. I dag er dagen!, tenkte jeg. Jeg spratt opp av sengen og kledde på meg. Jeg vet ikke om de andre gjorde akkurat det samme, men vi var i hvertfall ferdig likt. Pappa skulle levere gassflaskene på fylling, men det var ikke så interessant for oss andre og bli med på det. Så vi gikk i forveien til hotell Sarah Nui.

Der gikk vi inn i resepsjonen og ventet på farmor og bestefar. Bare et øyeblikk senere, kom pappa inn. Nesten rett etter der igjen, kom farmor og bestefar ned til oss. Tiril og jeg sprang inn i armene på dem begge to og ga dem en bamseklem.  Etter vi hadde fått sagt hei og sånt, gikk vi inn i spisesalen og forsynte oss av en herlig buffet. Når vi var ferdige med å spise, gikk vi opp på rommet dems.

Jeg fikk et sjokk da vi kom inn! I senga lå det to bøker til hver av Tiril og meg, og en tegnebok til hver. Det lå også to hvite sommerfugl sjokolader. På bordet lå det to store bamsemumsposer, to skinkeoster, en stor brunostpakke, 13 leverposteibokser, engelsk konfekt (lakris), 3 kindler (lesebrett), et nytt trekk til vindroret, telefon til pappa, kremer og solkremer til mamma og en ny båtlampe. Selvfølgelig må vi ikke glemme at de hadde med seg Toro tomatsuppe?

Etter å ha pakket sammen sakene som de hadde med seg, bar det av sted i en taxi. Når vi var fremme ved båten, som forresten ligger i en marina som heter Papeete Marina, fikk farmor og bestefar litt tid til og pakke ut sakene sine, og vi alle var ganske slitne, så vi fikk litt tid til å slappe av.

Litt senere, spiste vi middag på en restaurant som heter Le Retro. Det er egentlig ganske praktisk å ha den restauranten der, for den er like ved båthavna som vi ligger i. Vi trenger bare å krysse en vei for å komme dit. Maten er veldig god, det gjelder desserten også.(Spesielt bananasplit) Det er også en drink som heter Retro Sunset. Den smaker himmelsk!?

Heiva festival og “hula hula” dansing

Vi har vært på en festival på Tahiti som heter Heiva. Det er en årlig fest som de feirer her på Tahiti. Akkurat som at vi har karneval. Dette er en sang og danse – konkurranse hvor det er dommere. Det er kanskje mer likt norske talenter. Vi hadde bestilt billetter til showet sånn at vi også kunne ta med oss farmor og bestefar. Det skulle starte klokken halv 8, og slutte halv 10.

Først da vi kom dit, var det nesten ikke fullt idet hele tatt på tribunene, men vi satt oss likevel der vi skulle. Det gjorde vi rett i, for bare ti minutter senere var det helt fullt! Det ver masse sang og dansing. Det var en gruppe som var med for første gang, og det var bare det pappa, Tiril og jeg fikk med oss, for vi ble så trøtte. I tillegg til en sanggruppe. Men mamma ville bli igjen og se resten. Vi gikk til båten når klokka var halv 9. Den natten sov jeg godt, for det ble ganske sent, og det hadde vært så gøy kvelden før.

Det har vært veldig hyggelig, og ikke minst koselig å ha dere på besøk farmor og bestefar, og vi er veldig glad i dere. Vi storkoser oss med bamsemums og brunost og alt det derre.? Vi håper dere har hatt det fint sammen med oss i båten. Det var dumt at dere ikke kunne bli lenger, men det forstår vi jo, siden dere ikke kan være så lenge borte fra Toja.

Håper dere der hjemme har det bra, og jeg gleder meg til neste blogginnlegg.???

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

3 thoughts on “Tahiti og besøk?

 1. Bente. Chr Kolbjørnsen says:

  Kjære Tuva
  Så flott å lese enda en blogg fra deg, der vi blant annet får lære forskjell på en Atoll og en Vulkanøy.
  – Og ikke minst å lese om hvor fint det var å få farmor og bestefar på besøk. ❣️❣️OY – og tenk – både brunost og tomatsuppe på bordet igjen – midt i Stillehavet.???
  Kos deg en masse videre.??
  Store klemmer fra mormor og morfar ??

 2. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tuva. Det var så fint å lese bloggen din, og vi er utrolig takknemlige for at vi ble tatt så godt imot da vi ankom KEA den 10. juli. Du og Tiril hadde pyntet båten så fint og hadde rdnet med tegninger og gaver….det varmet. Takk for fantastiske dager sammen med dere i Papeete og på Moorea.(Takk for hjelpen med hårvasken da vi badet fra båten). Dere har vist oss masse hjertevarme , og vi vil aldri glemme våre fine felles opplevelser i KEA og vårt møte med deres hverdag i paradis. Du skriver jo så fint om blant annet museumsbesøk og festival vi fikk oppleve sammen. Vi ønsker lykke til videre og gleder oss til neste blogg.
  Klem fra farmor og bestefar

 3. C`est si bon says:

  Kjempe bra skrevet Tuva. Kjente meg virkelig igjen med følelsen du beskrev av å ha besøk?. Veldig fine bilder også. Har lest Tiril sitt også. Er veldig glad påmderes veiene. Håper vi ses snart. Hilsen Ebba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *