Tiril på Tahiti

Hei!

Nå er vi på Tahiti.

Det er veldig mye å gjøre her, som for eksempel: gå på perlemuseet, kunstmuseet, kikke i fine butikker og handle suvenirer, gå på markedet og masse annet.

Vi ligger på land med båten og fikser på roret. Vi ligger på et sted som heter TecniMarine. Vi ble løftet opp på mandag og ned på  neste mandag. Det var gøy! Det var anderledes og være i lufta. Her er et bilde av båten på land:

Nå er vi på vannet igjen, og er på vei til en havn som heter Papeete Marina. Den ligger langs med byen og det er en restaurant like i nærheten som heter Le Retro. De har veldig bra kjøtt der.

Vi har foresten fått besøk av farmor og bestefar!!??Det var veldig koselig å få besøk. Vi gikk på perlemuseet. Der lærte jeg at før i tida måtte perledykkerne holde pusten for å få tak i skjellene med perler. De måtte putte stener i buksa. Og holde pusten i tre minutter!!! På 33 meter dyp!!!??Uten dykkerutstyr !!!

Vi var også på gatekunstmuseet. Det var SKIKKELIG kult. Hun som eide museet sa at hvis vi tok bilde først uten blits, og så med blits, etterpå, så kom det noe opp på telefonen.

Vi gjorde som hun sa og………………

BØØØØØØØØØØØØØ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???

Var ikke det kult eller!

Markedet ligger midt i byen. Der selger de perler, perlesmykker, hulaskjørt, vevde palme blad vesker, suvenirer, småting og…..sånne:

De bruker du sånn:

Vi gikk opp i andre etasje. Der var det en smoothie og kaffe bar. Der kjøpte jeg en smoothie som het Morning Sunshine. Den var veldig god. Det var fersk appelsinjuice, ananasjuice og banan.

Vi koser oss masse på Tahiti!? Klem fra Tiril.???

Ting du kanskje lurer på:

 1. Et ror en lang dings som hører til rattet og styrer båten, men roret er under vann.
 2. Papeete er hovedstaten i Fransk Polynesia og ligger på øyen Tahiti
 3. Gatekunst er fin tagging og maling på vegger rundt i byen. Denne er kunst fra 2018:

FØLG MED PÅ NESTE BLOGG!!?????????.

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

2 thoughts on “Tiril på Tahiti

 1. Bente. Chr Kolbjørnsen says:

  Kjære Tiril
  Så mye vi får lære av dere på Den Store Eventyrreisen, denne gang om hvordan man dykket etter perler før i tiden og hvor farlig det kunne være. ?
  Og – må ha vært spesielt å «seile» i luften, men sikkert best å være på sjøen igjen?
  Vi likte de fine bildene du la ved, ikke minst var gatekunstbildet utrolig flott ??
  Gleder oss til nye blogger videre underveis. ❣️❣️
  Store klemmer fra mormor og morfar ??

 2. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tiril. Så fin blogg du har skrevet om Tahiti. Det var så fint å være sammen med dere en uke der, og det var gøy å utforske museene sammen. Papeete er jo en veldig koselig plass, og vi likte oss på Moorea også. Nydelig turkis hav. Det var artig å bade fra båten sammen med dere. Nå er vi hjemme hos Toja igjen og vi ønsker dere masse lykke til videre. Nå vet vi veldig godt hvordan dere har det i Kea og i paradis …kjempekoselig. Vi gleder oss til neste blogg. Godklemmer fra farmor og bestefar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *