Selskap på Selskapsøyene

Vi har blitt bortskjemte etter å ha besøkt Tuamotus. Vårt flytende hjem har ligget i lagune etter lagune med turkist vann og vakre koraller, stille og rolig bak beskyttende rev, så vakkert at vi knapt tror det selv. Det skal litt til å toppe disse opplevelsene. Men i følge reise-litteraturen kunne Selskapsøyene by på en ny rekke med nydelige steder, inkludert Tahiti og Bora Bora. Og ikke minst ventet veldig koselig besøk av farmor og bestefar!

Pape’ete på Tahiti er hovedstaden i Fransk Polynesia. Her startet vi med å løfte KEA på land for å fikset roret og få på ny bunnsmøring. I tillegg fikset vi rullen til forseilet, festet for bommen og girboksen. Totalt 15 maskiner med klesvask var innom vaskeriet; en av fordelene med by og sivilisasjon, i tillegg til ferske forsyninger og Internett;) Og siden det er litt «upraktisk» å bo i en båt som står på land, besluttet vi å bli med våre venner på hotell noen dager og luxe med dusj, basseng og TV i disse fotball-VM-tider. Hotellet hadde utsikt til Moorea.

Etter en uke på stylter kom vi oss tilbake på vannet, akkurat i tide til å ta imot etterlengtet besøk av farmor og bestefar. De landet sent mandag og dro derfor på hotell første natten, men vi troppet opp på hotellet tidlig neste morgen for et hjertelig gjensyn over frokost.

Vi tilbragte noen veldig koselige dager i Pape’ete, blant annet med Heiva-festivalen. Heiva kommer av Hei som betyr samle og Va som betyr offentlig plass. Festivalen pågår i hele Fransk Polynesia, og er en feiring av øyenes kultur, tradisjoner, kunst og tradisjonelle former for sport som for eksempel klatring i kokosnøtt-palmer og fruktbærer-løp! Dansen står sentralt, og den største dansekonkurransen er på Tahiti. Vi fikk oppleve et utrolig danseshow, i tillegg til en imponerende dansekostyme-utstilling (vinnerkostymene siden 1993) og håndtverksutstilling med arbeider fra hele Fransk Polynesia av både tre, ben, perler, skjell og palmeblader.

Vi besøkte også markedet i Pape’ete, Musée de Tahiti et des Îles (Tahiti), og perlemuseet. I Fransk Polynesia produseres mørke perler. På perlemuseet møtte vi på Miss Tahiti av året. Tiril lurte på hvordan hun ble valgt og jeg sa hun måtte være smart, snill og god mot andre, og så kanskje bittelittegranne pen da… 😉

Museum of Street Art var en hit for alle jentene. Mye flott kunst på museet, men også rundtomring i gatene. 

Vi fikk også mye tid til å “bare” være sammen med farmor og bestefar; rusle i gatene og i parken, spise is og prate sammen over god mat på restaurant.

For å tilbringe noen dager på anker dro vi over til Moorea. Moorea er en frodig øy med høye fjell og spisse topper, som ligger en firetimers seilas fra Tahiti. Sammen danner de to den østlige øygruppen av Selskapsøyene. Vi ankret opp i Opunohu Bay, rett utenfor Ta’ahiamanu Beach. På turen fikk farmor og bestefar oppleve både vind, bølger og regnskurer, men heldigvis også bading, kortspill og båtliv. Tusen takk for veldig koselig besøk, farmor og bestefar!

Det viste seg at vi måtte vente en stund til på Tahiti for å få fikset rullen helt, da vi oppdaget at vi manglet deler som måtte bestilles fra Frankrike. Så etter å ha vært tilbake en tur i Papeete, og tatt et tårevått farvel med farmor og bestefar, returnerte vi til Moorea og Opunohu Bay. Her hadde vi noen kjempefine dager sammen med Tatt av Vinden, La Cigale, Tranquilo, Baika, og Shaunighan, båter som vi hadde møtt tidligere på reisen på ulike steder.

Jentene fikk virkelig øvet seg på engelsken sin disse dagene, og koste seg med å padle alene til stranden samt teste den nye rosa flamingo-baderingen som de omsider fikk etter å ha mast et halvt år….;)  En av dagene dro vi på en flott tur inn i dalen og opp til et utsiktspunkt der vi kunne se både Opunohu Bay og nabobukten Cooks Bay.


En annen dag snorklet vi blant Tikier, hai og sting ray! Sting rayene kom helt nært og vi kunne til og med klappe på dem; en nesten litt for spennende opplevelse for ho mor….

Nå er vi tilbake i Pape’ete. Satser på å leie oss en bil og utforske Tahiti mens vi venter på de siste delene til rullen.

Tusen takk til Tatt av Vinden (http://www.tattavvinden.com/) for noen fine dager, god tur hjem og videre på reisen når den tid kommer!

Thank you to all our new friends on La Cigale (www.sailinglacigale.com), Tranquilo (https://www.youtube.com/channel/UC-RDC0OYkG0YvT9w34K2hug), Bajka (http://sailing-bajka.ch/) and Shawnigan for making our stay at Moorea so much fun! See you at Bora Bora!

A special thanks to Lucy on La Cigale for this picture?

 

3 thoughts on “Selskap på Selskapsøyene

 1. Aud Torild Korsvold says:

  For en fantastisk reise dere har. Det er helt magisk. Takk for at dere deler.
  God tur videre og nyt. ?☀?
  Torild.

 2. Karoline says:

  Så fint du skriver, Janne!? En kjempefin oppsummering av fantastiske dager og opplevelser! Savner dere masse?. Stor klem

 3. Hilde W.Salas says:

  Så gøy det er å følge dere,og se på alle de vakre bildene 🙂 kos dere videre! klemmer fra Romsås…
  Tante Hilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *