Joviale minner og gode venner

På langtur møter man mange hyggelige mennesker. Noen for korte øyeblikk og få dager, andre flere ganger eller over lang tid. Vi har virkelig møtt mange supre seilere så langt på turen. Dette er en liten hilsen, eller hyllest, til to spesielle, unge mennesker, som vi har tilbrakt spesielt mye tid sammen med – og som vi kommer til å savne. Vi er i ferd med å si farvel og «bon voyage» på brygga i Pape’ete.

“Jeg seiler meg igjennom bølger og storm
Gnisten i livet kjennes enorm
Så lenge jeg lever er jeg i form
For jeg er bare jovial”
– 
Freddy Kalas

Atle
Førstestyrmann. Alltid blid. Alltid. Vi aner at bølger og vind kan gi tøffe stunder for den stødige, joviale mannen, men det er bare fordi han sier det selv. «Jeg blir så sjøsyk. Jeg er egentlig ikke så glad i å seile jeg». Vår erfaring; han er åpenbart glad i livet, og ikke minst i sin kaptein; frk. Lie. Det er en ære å bli kjent med deg Aulesjord. Keep on sailing, and keep on writing! Ja, skriv mer. Du er dyktig, reflektert og levende.

Ann Kristin
Kaptein. Med stor K. Utadvendt og sosial. Et helt åpenbart og naturlig forbilde for våre unge matroser, Tuva og Tiril. En rolle hun var veldig bevisst på selv fra første gang vi møttes i Shelter Bay, Panama. Hun har imponert oss stort med kunnskaper om seiling, sjømannskap og båthold. Hun har inspirert oss til båtpuss og vedlikehold og lært oss både ett, to og tre triks i Ludo. Mest av alt; hun har vært opptatt av at vi skal ha det bra. Hun har helt åpenbart gått en god skole i livet. Måtte vi bare klare å gjenskape en smule av det samme ovenfor vårt eget mannskap.

Vi er glade for at vi ble kjent med dere. Vi er glade for at vi fikk dele noen heftige opplevelser i Fransk Polynesia med nettopp dere. Vi er takknemlige for at dere ville tilbringe tid med oss. Det er ingen tvil om at dere har bidratt sterkt til, satt levende farger på, og blitt vevd inn i det som kommer til å være et minne for livet for oss. Vi kommer til å savne dere, og ikke minst følge deres ferd videre med lengsel og «unnelse».

Bon Voyage and Fair Winds, Jovial.

From KEA with Love

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

2 thoughts on “Joviale minner og gode venner

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Kjære KEA.
    Godt å lese dette – flotte ord til to fine mennesker som også vi var så heldige å treffe under vårt besøk hos dere i Papeete og på Moorea. Vi er glad for at dere har fått tilbringe mer tid sammen med Ann Kristin og Atle mens dere har ventet på deler til båten. Masse gode tanker og hilsener til dere alle fra farmor og bestefar

  2. Liv Korsvold says:

    Hei alle fire!?❤?Det høres ut som mannskapet på Joviale er noen flotte folk!?Antakelig venner for livet!?❤❤ Vi ønsker dere en god seilas videre og håper vær og vind er på deres side!?❤⛵?Venter spent på neste innlegg fra dere!?❤Klemmer fra oss to i Kilen❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *