Tonga – et nytt paradis?☀️⚓️

Hei! 

Nå er det lenge siden sist jeg skrev blog, og vi er kommet til et nytt sted.

Derfor tenkte jeg å ta en oppsummering av det vi har gjort her på Tonga.

Vi har krysset datolinjen. Det vil si at vi er en dag foran Norge. Når vi var på andre siden av datolinjen så var vi 11 timer bak UTC. Men når vi krysset den så ble det plutselig 13 timer foran UTC. Det er egentlig ganske kult, for vi la oss på en søndag, og sto opp på en tirsdag! Tonga er det eneste landet som er 13 timer foran UTC. Det vil si at de som er på Tonga er de første til å stå opp. Det er et kongerike med flere øygrupper. Her er det helt fantastisk! Det er hvite strender, rev å snorkle på, krystallklart og turkist vann, og grønne palmer. Vi får besøk av en venn av pappa, som heter Bjørn. Det tror jeg blir veldig hyggelig. Vi har møtt han et par ganger før også. 

Bilde av: Pappa (drone) Tatt den 1/9-2018

Vi kom til Tonga tirsdag 28. august. Der vi var het det Neiafu. Det er på Vava’u. Vava’u er en av øygruppene her på Tonga. Der fikk vi en varm og hyggelig velkomst av Cest si bon-gjengen. De kom kjørende i jolla si med en ballong i hånden. Det var veldig koselig å se dem igjen. Spesielt fordi vi hadde vært borte fra dem i 5 uker! Det var deilig å komme seg ut fra Papeete Marina, men trist å si hadet til gjengen på Jovial. 

Da vi kom inn, la vi oss på en bøye etter å ha sjekket inn i Tonga. Dagen etter, dro vi inn til byen. Der gikk vi på markedet. Det var veldig morsomt , for der var det lokal agurk. Den så bokstavelig talt ut som en potet! Men den var veldig god. Det var to deler av markedet. En del med frukt og grønt, og en del med ting og smykker. Mens mamma og pappa var ute å kjøpte frukt og grønt, gikk Tiril og jeg inn for se på smykkene. Der så jeg et kjede med en hvalhale på. Halve halen var det utskjæringer på og den andre halvdelen var det ingenting. Den syntes jeg var veldig fin, så den kjøpte jeg. Her er et bilde av den.

Den er like stor i virkeligheten som den er på bildet.Grunnen til at det er en hvalhale er at det er veldig mange knølhvaler her på tonga, og det er mange som lager smykker av det.

Etter markedet gikk vi til en T-skjorte butikk hvor alle i familien kjøpte en T-skjorte hver. Det var veldig kult å se hvordan de gjorde det. Først skulle vi velge et merke og en logo. Jeg gjorde sånn at det  store merket var foran og den lille logoen var bak på ryggen. Fargen jeg valgte var lyseblå. Den lille logoen var en hvalhale. Under den lille halen sto det «Vava’u Kingdom of Tonga» Foran valgte jeg en mamma og en babyhval. De hadde et veldig fint mønster på seg. Det syntes jeg var veldig kult. Når de skulle ta mønsteret på T-skjorten, hadde de et slags bilde i en ramme av det mønsteret vi valgte. Deretter måtte vi velge malingsfarge. Når det var gjort, la de bildet oppå T-skjorten. Deretter tok de malingen og smørte den utover med en skrape oppå T-skjorten. Når de tok vekk bildet, hadde malingen gått igjennom og lagt seg i det mønsteret man ville ha. Det var sinnsykt kult! Her er det et bilde av T-skjorten jeg valgte.

Foran

Bak

Det neste stedet het Pangaimotu. Der var det veeeeeeldig fint! Det var masse båter der og vi hadde det koselig lenge. Men en kveld så vi røyk stige opp fra andre siden av åsen. Vi lurte på hva i all verden det kunne være. Var det et bål?  Nei…………det var for mye røyk til å være det. Men etter en stund skjønte vi at det var skogbrann. Vi kunne ikke se flammene fra der vi lå, men pappa tok jolla bort til Cest si bon. Da han kom tilbake, sa han at han kunne se flammene der borte, og at det så ut som en ukontrollert brann. Vi lå veldig nærme land, så hvis den spredte seg mot oss, måtte vi flytte oss. Heldigvis var vinden i motsatt retning, så det slapp vi. Brannen slukket til og med i løpet av natta, så når vi våknet så var det ikke noe brann i det hele tatt.

Vi har vært på en spansk restaurant. Der var det veldig koselig. Det var mange små retter som du kan kalle for tapas. Deretter var det en stor rett. Den var også veldig god. Den første lille retten, var en slags kald tomatsuppe. Den var litt syrlig, men også ganske god. Den kom i en liten skål som man skulle drikke av. For meg var den sånn at jeg kunne drikke litt, men så ble det litt mye etter hvert. Den andre var en spansk omelett. Ikke en hel til hver da, men en liten bit til hver. Det var kjempegodt! Den var ganske høy, også hadde de potet i den. Den tredje retten, var en laksebit. Den var selvfølgelig ikke like god som norsk laks men den var god. Den fjerde var en liten slags bolle, som kalles krokett. Det var også kjempegodt! Den var fritert, og inni var det en ekstra tykk og fyldig hvit saus. Den femte var en stekt lefse. Inni den, var det en fiskebit med en veldig sterk saus. Den siste lille retten, var en liten sjokoladekakebit med en veldig god krem på toppen. Hovedretten var noe som het paella. Paella er en spansk rett med sjømat og ris. Etter vi hadde spist, var det en søt gammel mann som spilte på gitaren sin. Han var veldig musikalsk og flink. Det var masse sang og dans, og når vi gikk til sengs, sovnet jeg på et blunk.

Takk for denne gangen, og jeg ser veldig fram til neste blogg?

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

6 thoughts on “Tonga – et nytt paradis?☀️⚓️

 1. Håvard Korsvold says:

  Så flink du er til å skrive, Tuva. Det er så hyggelig å se og høre fra dere. Det dere opplever er jo helt fantastisk. Ønsker dere en god tur videre ?♥
  Vi gleder oss til neste melding fra dere.
  Vi savner dere veldig♥
  Stor klem fra bestemor og farfar ?♥

 2. Hilde W.Salas says:

  Hei på deg,,det er veldig gøy å lese bloggen din 🙂 du er så god på å beskrive det dere opplever,,hils resten av familien så masse fra meg. <3 klemmer fra Hilde,pappas tante 🙂

 3. Hedda Maria Mauland says:

  Fantastisk fin uppsumering av underbara dagar i Tongaparadiset tillsammans med er, våra fina vänner!
  Kram på dig!

 4. Bente Chr Kolbjørnsen says:

  Så fint å lese enda en blogg fra deg Tuva – fra nye vakre og spennende steder – og der vi stadig får lære nytt.
  Kos deg/dere videre på denne Eventyrferden ❣
  Store klemmer fra mormor og morfar ????

 5. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tuva. Det er så fint å lese om dine nye inntrykk, denne gangen fra spennende Tonga. Det var nok et fantastisk øyeblikk da dere så deres flotte venner i CsB komme mot dere i jolla med en ballong som velkomsthilsen 🙂 Og det er interessant å lese om hvorfor du kjøpte det fine hval-smykket og valgte ut mønster på T-skjorta di :-)) Tusen takk for at du alltid skriver så fint og lærerikt på bloggen din, og vet du – nå fikk vi faktisk lyst på tapas. Kos deg videre og hils til alle i KEA og CsB, og også til Bjørn når han kommer.
  Gode klemmer fra farmor og bestefar :-)) (og Toja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *