Vava´u i Kongeriket Tonga

Hei!

Vi har kommet frem til kongeriket, Tonga. Vi er på øygruppen som heter Vava´u. Vi kom fram tirsdag 28 August, men egentlig kom vi fram mandag 27 August. Fordi vi krysset en datolinje så vi mistet en dag! Da vi dro fra Tahiti, var vi i en tidssone som var 12 timer BAK dere i Norge. Da vi kom frem hit, var vi i en tidssone som er 11 timer FORAN. Tonge er nemlig en av de første landene som får solskinn når en ny dag starter:-)

Vi kom fram til en landsby som heter Neiafu. Det er hovedstaden på øygruppen Vava’u. Endelig kom i frem til land etter 11 dager på sjøen. Husker du at vi måtte vente mange uker på Tahiti? Da dro Cest si Bon (våre gode venner) videre mens vi ble igjen. Så nå har vi nettopp møtt dem her! Vi gikk glipp av Ebba sin bursdag da, men vi lagde og sendte en bursdagssang på e-post med satellittelefon, og feiret da vi kom frem. Det var veldig gøy å se Ebba og Albert igjen. Og Karl-Ludvig og Maria også da.

Vi gikk en tur i byen og fant en T-skjorte-butikk. Der designet vi vår egen T-skjorte. Det var kjempe kult! Jeg valgte lilla. Og en hval hale. Her er et bilde av hvordan den ser ut foran:

  Og bak:

Er den ikke fin? Det synes i alle fall jeg 🙂

Vi har også lært en ny type makrame armbånd. Vi lærte det av en på båten Harry Z. Hun heter Britt, og er kjempeflink. Harry Z er en norsk båt. Vi fikk også masse garn av Britt. Det var veldig snilt av henne. Vi kan lage mange forskjellige typer nå.

Senere dro vil til et sted som heter Pangaimotu. Vi la oss på en bøye ganske nærme land. Der var det veldig klart vann. Kvelden etter vi kom, var det skogbrann på øya! Vi så masse røyk og hele pakka! ? Heldigvis blåste det den andre veien. Pappa sto opp klokken 12 for å sjekke. Da brant det mye mindre, og da vi sto opp, var den helt borte. Samme dag dro vi inn på stranden å lekte “lappe land”. Det var gøy. Hvis du ikke vet hva det er, så er det en lek der man deler en sirkel inn i så mange spillere det er. Du trenger: 1 kniv, jord eller sand.

En spiller kaster kniven, men da må alle ut av sirkelen. Kniven må stå i sanden eller jorden. Hvis kniven står, kan den som kastet skjære landet til spilleren ved siden av seg, men spilleren kan ikke gå på andres land. Er det noen som blir med å spille når jeg kommer hjem? 😉

Vi spiste også på en restaurant som var rett ovenfor stranden. Det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme! Vi fikk Tapas! Det er mange små retter. Det var kjempe godt.Til slutt fikk vi en rett som heter Paella. Det er en typisk spansk rett med blekksprut, ris og en veldig god saus. Litt senere tok en gammel mann fram gitaren sin, og begynte og spille. De sang å spilte flere sanger. Det var full stemning! Helt på slutten spilte de en sang som heter Guantanamera. Den kunne mamma og pappa også.

Dagen etter dro vi til et nytt sted som heter Ava. Der var det helt turkist vann og en kjempefin strand. Vi dro på stranden å badet. Det var også et lite hotell på stranden. Vi drakk en drink der. På restauranten har de en hund. Den er kongelig. Hunden heter Otto. Du skjønner at kongen, altså Tupou den 5, hadde en hund, og faren til hun som eide hotellet var god venn med kongen. En dag kom Kongen til øya og sa. “Jeg drar på ferie, kan dere passe på hunden min?” Også dro han , men han døde på ferien, og sånn havnet den hunden der. Det var en liten grå og lodden Terrier. Den var kjempe søt, men litt gammel.

Her bor den kongelige hunden.

Sommerdagenes herlighet.??‍♀️?

Vi har også snorklet i noen flotte grotter. De ligger under øyene. Man kan svømme inn i dem og dykke ned inn i en annen hule sånn som Tuva gjør på bildet nedenfor. Jeg gjorde også det, men det har vi ikke bilde av. Det var litt skummelt når jeg ikke så hvor vi skulle opp igjen, men det gikk fint, for jeg stolte på pappa. Jeg følte “Yes! Jeg klarte det” når jeg var ute igjen.

Her svømmer jeg igjennom en fiskestim i en annen hule. Det var mange tusen fisk der, som flyttet seg når jeg svømte mot dem. Det var veldig, veldig gøy.

Nå skal vi snart videre til Fiji. Der blir nok mye spennende å gjøre, så følg med på neste blogginnlegg.

Klemmer fra Tiril.

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

3 thoughts on “Vava´u i Kongeriket Tonga

 1. Hilde W.Salas says:

  Hei til deg også,så gøy å følge med på bloggene deres,,dere skriver så fint,og masse fine bilder,,gøy å få oppleve så masse ting som dere gjør,det er minner for resten av livet det,, <3 klemmer til dere alle sammen ,hilsen Hilde,pappas tante 🙂

 2. Hedda Maria Mauland says:

  Såå fint inlägg Tiril och helt fantastiska bilder!! ?Jag tyckte speciellt om historien om hunden Otto! Så modig du var när du simmade in i grottan och ner genom hulen! Du är en riktig tuffing! ?
  Kram på dig! Ses till middag på KEA! Gläder mig!⛵️

 3. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tiril. Så flott innlegg og fine bilder fra Tonga. Du har jo blitt en dyktig og modig snorkler nå?Og vi melder oss gjerne på til å være med deg å spille “kappe land” når dere kommer hjem. Vi gleder oss til å se deg med den nye, lilla T-skjorten med hvalhale, den er fin. Så artig å høre at dere lagde sang til Ebba til bursdagen. Kos deg videre og hils til alle sammen. Gode klemmer fra farmor og bestefar (og Toja) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *