Eventyr på Tonga og Fiji!??????

Hei igjen! Nå er vi på Fiji.

Vi skal bare til Vanuatu og New Caledonia så AUSTRALIA! Kan du tro det!? Vel det kan ikke jeg.?

Her om dagen dro vi på tur til fosse fall, rein skogen og en landsby.

Vi startet med å kjøre bil i fem min. Da kom vi til et utsiktspunkt. Der startet vi å gå inn i skogen. Da vi hedde gatt en liten stund kom vi til et utsiktspunkt. Derfra gikk vi til en bekk og hvilte vi oss litt og gikk videre. Her ser dere hvor vi gikk:

Brun er stien.

Etter det så kjørte vi bil 15 min til landsbyen. Da hadde vi med en «sevusevu» som betyr gave på Fiji språk. Det er en tradisjon å ha med en rot som heter yaqona. Vi fikk møte selveste høvdingen i landsbyen. Han sa at siden vi hadde med gaven så fikk vi lov å gå rundt i landsbyen og ta bilder. Etter det kjørte vi bil 2 min og gikk tur til et stort fossefall der badet vi og spiste lunsj. Det var et lite basseng som var veldig  grunt ved siden av det store , det kalte vi for baby bassenget.:)??. Vi gikk tilbake til bilen og kjørte hjem. Det var en kjempe gøy tur!?????

Vi dro også på en perle-farm.

Vi kjørte inn til land med jolla. Og begynte å gå til et kontor. Der fikk vi vite fakta om det vi skulle se etterpå. Vi gikk til en motor båt ,med den kjørte vi kjempe fort ! Det var kjempe gøy!

Etter en liten stund kom vi til et sted der de dyrket gigantiske skjell. De er utryddingstruet, det er derfor de dyrker dem.

Vi slang oss i vannet og snorklet med de store skjellene.

Etter på hoppet vi fra båten. Og gjorde oss klare til å dra tilbake. Håret vårt var jo vått, men da vi kjørte fort tilbake tørket håret på null “,” niks. Jeg lærte at de store skjellene kan lage perler , men det var ikke det de brukte det til.

Lite innspill fra Tonga

Jeg har litt mer å fortelle fra Tona. Vi har snorklet under  båten . Jeg syntes det var litt skummelt den første gangen.

Men resten av gangene gikk det fint. Det var ca 2m dypt og 4m langt og opp igjen 2m opp. Så til sammen blir det 8m.

Grunnen til at vi snorklet under båten var at vi skulle snorkle i noen huler i vannet  (står i Tonga bloggen).

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

One thought on “Eventyr på Tonga og Fiji!??????

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Du er jo blitt en racer på snorkling,Tiril – tøft å kunne svømme under båten også ?? Det var en interessant tradisjon å lese om høvdingen i landsbyen som ville ha gave av dere. Da kunne du jo ta bilder med det fine kameraet ditt med god samvittighet. ? Og nå kan du nok masse om perler? Vi gleder oss til flere av dine blog innlegg fra blant annet Vanuatu, og vi begynner også å glede oss til å se dere igjen i desember. God seilas videre, kjære Tiril matrosen ❤ Klemmer fra farmor og bestefar (og Toja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *