Tuva på Tonga og Fiji

Bula! (Hei!)

Vi har seilt fra Tonga og er nå på Fiji. Her er det viktig å spraye seg med myggspray. Det er fordi myggen her kan ha med seg en sykdom som kalles Dengue-feber. Det er en slags feber som noen som bor her kan ha. Den er ikke smittsom, men myggen kan stikke en som har feber, så stikke oss. Og derfor må vi spraye oss med myggspray. Men ikke all myggen har med seg denne sykdommen så klart.?

Nå er det ikke så lenge til vi er i Australia eller hjemme. Jojo, selv om vi er på Fiji, så har vi bare Vanuatu (5 dager seilas) og New Caledonia (2 dager seilas fra Vanuatu). Deretter er det en ukeseilas fra New Caledonia til Australia. Så det vil si at vi tilsammen har ca. 14 dager på havet. Pluss de dagene vi har til å være på de stedene vi skal til.

I går fikk pappa bestilt flybilletter hjem til å være på Gardemoen midt på dagen søndag den 9. desember. Klokkeslett vet jeg ikke. Da jeg fikk høre det, tenkte jeg; Hæ?! Allerede? Men nå skjønner jeg hvorfor. Det begynner å nærme seg farlig fort. Vi skal fly hjem fra Aukland i New Zealand den 8. Grunnen til at vi flyr fra New Zealand er at når vi har solgt båten, så skal vi fly til New Zealand og leie bobil der.  Deretter skal vi fly hjem. I morgen drar vi utpå havet for å sette kursen mot Vanuatu.

Vi har vært på hvalsafari, -på Tonga-  og det var veldig kult!

Vi fikk låne våtdrakter og dykkeutstyr. Så skulle vi gå om bord i en motorbåt og kjøre ut for å se hvaler. Etter bare en time der ute, så vi en babyhval bare fem meter fra båten. Den svømte rund med moren sin. Det var vi som skulle uti først. Jeg må innrømme at jeg var litt redd selv. For de hvalene er jo så store, og vi er så små i forhold til dem! Men jeg gikk ut i vannet sammen med guiden alikevel. Etter en to meters svømmetur stoppet guiden. Det samme gjorde vi andre. Jeg ventet, og ventet…….og ventet litt til…….klemte mamma og guiden i hånden……begynte å bli nervøs og DER!!! Ikke så langt nede, men likevel rett under oss, var det noe som beveget seg. Det var som om ingenting annet fantes rundt meg. Jeg hadde bare fokus på det som beveget seg der nede i dypet…………… Hvalen. Men så gikk det opp for meg hva som egentlig skjedde. Vi var jo rett over hvalen! Jeg ble redd, og svømte vekk, men guiden tok tak i foten min og holdt meg igjen. Det var jeg glad for, for hvis ikke så hadde jeg aldri opplevd dette!:

Hvalmoren kom oppover med babyen på ryggen. Den var nesten bare en halvmeter fra å treffe oss!! Når vi kom opp av vannet, begynte vi å bable i vei som vi aldri har gjort før. Inni alt dette bråket satte jeg meg ned og tenkte grundig over hva som hadde skjedd. Vi har faktisk sett en hval. En mor med baby!!! Dette er en opplevelse jeg sent vil glemme.

Kjære leser, du får sikkert flere oppdateringer fra Vanuatu, så ikke vær redd, dette er ikke mitt siste blogginnlegg!??

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

One thought on “Tuva på Tonga og Fiji

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Dette var fantastisk å lese. Dere slutter jo aldri å overraske oss. Tenk å få oppleve en hval med ungen sin på nært hold ?❣ Godt at vi skal få flere av dine blog innlegg fra nye, spennende steder, men vi kan jo begynne å glede oss litt til dere kommer hjem i desember ? God tur videre, kjære Tuva matrosen ❤ Klem fra farmor og bestefar (og Toja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *