Tiril i Australia

Hei igjen!?

Nå er vi endelig nådd mål, det er helt stille vann og vi glir bortover. Og….DER! I horisonten ligger Australia. Tenk det! Jeg kan ikke fatte det!? Vi har faktisk gjort det! ?.

ZOO!

I dag har vi vært i en dyrehage med mange spennende dyr fra Australia og Afrika. Vi gikk først til sebraene og, så neshornene, surikatene og red pandas.

Etter det gikk vi og matet kenguruene, de var så søte! Det er litt rart å tenke på at de søte små skapningene kan være så farlige. Visste du at kenguruene har klør på bakbeina? De klørne kan rive ut magen på deg! Vi  gikk også til echidnas (litt morsom-merkelig pinnsvin med lang snute). Og vi var på krokodille-show. DET VAR KULT!!!

Krokodillen hoppet opp for å få tak i en fugl. Menneskene gjorde alle merkelige ting du kan tenke deg. Visste du at krokodillen er like rask på land som i vann?

Etterpå gikk vi til noe som heter «Koala walk”. Der fikk vi klappe koalaene, de var såååååååå myke!

Visste du at koalaene ikke har følelser i rompa? De sitter jo tross alt i en grein hele tida. Visste du at koalaene sover opp til 18 – 20 timer i døgnet.

Vi fikk hilse på Binturonger. Du lurer sikkert på hva det er.

Binturongen ser sånn ut:

De kan spise kjøtt, men spiser helst frukt. De lukter som popkorn. De minner meg om en bjørn, ape og katte-blanding. De har en veldig sterk og lang hale.

Vi dro videre til Sydney, og på veien stoppet vi i Gold Coast og dro på et kjempestort badeland!

Dagen etter vi kom fram til Sydney dro vi på Bondi beach ?. Der badet vi i det ISKALDE vannet. Det var egentlig ikke så kaldt men det føltes som det fordi vi har hatt så varmt vann i Stillehavet. Etter det gikk hjem en lang og koselig tur.

Dagen etter dro vi og så på Opera huset. Vi fikk ikke gå inn ,men det var kult likevel. Jeg kjøpte en veldig fin dagbok.

 Vi tok  T-bane med to etasjer til et HØYT tårn, der tok vi heis opp 300 m, og på toppen kunne vi se ned på hele Sydney!

Det var alt for denne gang! Håper dere likte den! Følg med på New Zealand bloggen!?????????????????????

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

6 thoughts on “Tiril i Australia

 1. Bente Chr Kolbjørnsen says:

  Kjære Tiril
  – Tenk enda en blogg fra deg også – med mye spennende og interessant innhold – tuuuuuuuuusen takk igjen❣❣
  Og her var det masse nytt å lære om de forskjellige dyrene dere møtte i dyrehagen. Jammen har dere fått mye med dere også etter at dere ble landkrabber igjen, fortsatt har dere helt sikkert enda mer å fortelle – nå når dere snart er tilbake i Norge. Vi gleder oss stort til å treffe dere igjen i julen.
  Og – det må ha vært spennende å ta heisen opp 300 m – og sikkert litt rart å kun se ned på Sydney derfra😍😍

  Nå må dere ha noen fine dager videre på New Zealand – og love å komme trygt tilbake til Norge etter dette 🚐✈️🛬🇳🇴
  Store klemmer fra mormor og morfar 👵🏻👴🏻

 2. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tiril-matrosen/landkrabben.

  Og så fikk vi bloggen du lovte oss fra Australia, kjempebra 🙂 Tusen takk for at du deler med oss, og tenk – nå har dere virkelig klart å nå målet deres og dere har utrolig masse spennende å se tilbake på.
  Og nå har dere besøkt Zoo med masse flotte dyr. Vi skulle ønske at vi var den binturongen som fikk spise av hånden din – det ser så koselig ut 🙂 Og surikatene – de ser jo så skøyeraktige ut – men de er jo litt søte da. Og vi visste faktisk ikke at kenguruene har klør på bakbeina!
  Men det er utrolig hva vi her hjemme lærer når vi har barnebarn som farter rundt i verden og får masse erfaringer som de deler med oss, vi er heldige. Det var kjempefine bilder du har lagt ved, og herlig utsikt fra det høye tårnet i Sydney.
  Vi ser fram til å få din skildring om besøket i New Zealand, og nå gleder vi oss masse til jul og teller dagene til dere kommer hjem til oss igjen. Kos deg videre de siste dagene, Tiril og hils hele gjengen.
  Gode førjulsklemmer fra farmor og bestefar (og Toja) 🙂

 3. Liv Korsvold says:

  Hei Tiril!😁❤Tusen takk for langt blogginnlegg med mange flotte bilder!😁Du verden så mye spennende dere har opplevd i Australia også!😁Nå har du mange minner for livet, Tiril!❤😁⛵🐠❤😁 Nyt de siste dagene på Newzealand og så ses vi snart!😁Møter dere på Gardermoen 9. desember!!😁❤😁❤Mange klemmer fra farfar og bestemor ❤❤

 4. Maria says:

  Godmorgon! 😊Tusen Tack för mysig läsning till mitt morgonfika. Så fint att genom dina tankar blicka tillbaka. Många intressanta fakta.
  Ska bli så kul och höra hur ni har haft det i Kaikoura. 🐬
  Snart mot nya äventyr tillsammans!
  Ses till lunch!!😊
  Stor god kram 🤗

 5. Maria says:

  Godmorgon! 😊Tusen stack för mysig läsning till min morgonfika! Så fint att genom dina tankar blicka tillbaka. Många intressanta fakta. Ska bli så kul och höra hur ni haft det i Kaikoura! 🐬
  Snart mot nya äventyr tillsammans! 😊
  Ses till lunch!
  Stor god kram 🤗
  Maria

 6. Hilde W.Salas says:

  Hei på deg,,så bra du skriver,nesten som om jeg var der sammen med deg 😛 Kos dere de siste dagene.Litt av en opplevelse dere har hatt,,for livet <3 klemmer fra Hilde og Juan på Romsås 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *