Skilpadder, grillet hummer og rastafletter

Skilpadder er fantastiske dyr; så harmoniske og grasiøse der de «flyr» avgårde under vann. Den observerer oss i øyekroken, men er ikke redd så lenge vi er i vannet. Da vet den at den er raskest. Men så fort den for øye på oss i jollen dykker den som en pil!

Tobago Cays er en gruppe ubebodde øyer beskyttet av et rev, og er en nasjonalpark tilhørende St Vincent and the Grenadines. Her bor det mange skilpadder, og jeg var så heldig å få svømme sammen med en?? Helt nydelig eksotisk sted!

Neste stopp var Chatham Bay på Union Island, et lite stykke sør-vest for Tobago Cays. Her var vi på besøk for 14 år siden, og spiste hummer hos Shark Attack. Jaggu var han her fortsatt, og serverte oss et herremåltid med lokale retter; grillet hummer og fisk, ribs, poteter grillet med tomatsaus, søte grillede bananer, ris med bønner og salat.

Union (og flere av øyene i området) hadde innbyggere allerede rundt 5400 år f kr. Dette var stammefolk fra sør-amerika. Nåværende befolkning er i hovedsak etterkommere etter franskmenn og engelskmenn samt afrikanere, som følge av koloniseringen og slavetiden. Vi tilbragte noen dager på denne herlige øyen; feiret Karl Ludvig sin bursdag, fikk oss en treningstur der vi møtte skilpadder i veikanten, og dro til Clifton som er det administrative hovedsenteret og var et særdeles koselig lite sted.

Nytt land – Grenada, som ble uavhengig så sent som i 1974! St George’s var en herlig sjarmerende liten by, god stemning og smilende folk! I Port Louis fikk vi hentet nytt forseil, fikset badetrapp og autopilot. Nå burde vi være klare for første overnight strekk… Ungene bruke flittig bassenget, henholdsvis 5 og 6 timer per dag!!! Ikke rart jentene ble lysegrønne i håret… Selv fikk jeg meg noen fine morgenturer, blandet annet opp til Fort George som gav utsikt over hele byen, og sammen med Capt TK den ene dagen?

Like ved St George’s ligger Grand Anse, en nydeling 5 km lang (2 mile) sandstrand. Her fikk jentene rastafletter som seg hør og bør i rasta land, rasta man!

Nå setter vi sjøbein for 3 døgn, krysser alt vi har og håper på det beste…. Ses på andre siden!

2 thoughts on “Skilpadder, grillet hummer og rastafletter

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Fantastisk blogginnlegg med vakre skildringer om dine refleksjoner, kjære Janne. Og nå finnes det en stolt og heldig skilpadde i Tobago Cays området, tenk å få svømme med deg…herlig ! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *