En liten oppdatering fra Tuvamatrosen

Jeg har masse og fortelle siden sist jeg skrev blogg. Dere skal nå få høre om utflukten, om Bonaire og om Curaçao sea aquarium.

På utflukt!?

Vi har vært i Washington slagbaai national park på Bonaire. Der har vi sett masse! Først så vi flamingoer. Deretter så vi skilpadde når vi snorklet. Vi snorklet på et ordentlig snorkleparadis. Der så vi også en lang og tynn fisk.

På veien til neste snorklested  fikk Tiril og jeg lov til og sitte bak på den plassen som du sitter bak på på en pick-up. På en måte et lasteplan. På veien så Tiril og jeg en geit som vi påstod var et esel, men pappa sa det var en geit. Så da begynte vi å krangle om det….. Men! Når vi så et ordentlig esel som stoppet foran bilen, så skjønte vi til slutt at pappa hadde rett om at det var en geit vi så.( Bilde av eselet) Da vi kom frem til det neste snorklestedet, så vi pappegøyefisk-Parrotfish og koffertfisk-Trunkfish.

Om Bonaire?

Bonaire betyr god luft på spansk. Før i tiden var det lov med slaveri. Jeg er glad det er slutt på det nå. Tenk på alle de fæle tingene som folk gjorde med slavene da! Visste du at det faktisk var danskene som sluttet med slaveri først? Det var i år 1792. Men Bonaire sluttet ikke før år 1836. En veldig viktig eksportvare på Bonaire er salt. Da utvinner de saltet fra saltvann. De utvinner også rosa salt. Da er vannet helt rosa. Her på Bonaire er de veldig flinke til og ta vare på fiskene og dyrene som lever i havet. Det synes jeg er veldig bra. Det er ikke lov å ligge på anker noen steder på Bonaire. Her har man funnet spor etter mennesker som har levd på Bonaire ca.800 år etter Kristus. Turisme er veldig viktig for Bonaire. Det er mange som kommer her med cruise og båt fordi de synes det er veldig fint her og mange flamingoer. Det er jeg helt enig i.

Curaçao Sea aquarium?

Vi har vært på Curaçao sea aquarium og vi har sett masse gøy! Det første vi så var nurse shark. Så gikk vi til delfinshow. Delfinene var fantastisk søte!? De hoppet, tok salto, backflip og fikk fisk av delfintrenerne. Vi skulle egentlig ta på delfinene, men vi rakk ikke før det stengte. Derretter så vi sjøløveshow. Sjøløven poserte, stod på hender, til og med på en hånd! Etter sjøløveshowet gikk vi til en restaurant og spiste middag. Etter middagen bestemte vi oss for å dra og se delfinshowet en gang til. Da delfinshowet var ferdig, gikk vi ned for å ta på delfinene. De var kjempeglatte og ta på og de var veldig snille. Den ene som het Annie kysset meg på kinnet!???

Etter det bestemte vi oss for at vi var ferdig og vi gikk på stranden resten av dagen.

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

4 thoughts on “En liten oppdatering fra Tuvamatrosen

 1. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tuva-matrosen.
  Det var en veldig innholdsrik og flott blogg du har skrevet – selv om vi er her hjemme i Norge så lærer vi jo noe nytt hele tiden om øyene og stedene dere besøker. Spesielt spennende er det å høre om alle dyrene, fuglene og fiskene dere gjør bekjentskap med. Vi skulle gjerne ha vært delfinen Annie som fikk kysse deg på kinnet :-)) Kos deg videre og hils alle sammen….
  Klem fra farmor og bestefar

 2. Liv Holm Korsvold says:

  Hei Tuvamatrosen!❤ Du skriver så flott og informativt om alt det spennende dere opplever, dette er norsktime på sitt beste!? Tenkt å mye nytt dere lærer!??? Så gøy med så mange forskjellige fugler og dyr!??⛵?❤?Det er også godt at verden er blitt litt klokere på i hvertfall et område og avskaffet slaveriet!??Savner deg og er veldig glad i deg Tuva!❤❤Venter med glede på neste fortelling fra deg, Tuva!?❤?Farfar hilser så mye!❤Klem fra bestemor❤?❤

 3. Tante Karoline says:

  Hei vennen min?.
  Så fint du skriver!?? Gøy å lese om alle opplevelsene deres, og morsomt å se alt du kan?. Stor klem fra tante❤️??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *