HAISNORKLING???

I dag har vi snorklet med haier, skilpadder og andre havdyr. Det var veldig spennende. I starten var jeg litt redd for haiene, selv om pappa hadde sagt at de ikke var farlige. Etter hvert, var jeg ikke så redd lenger. For vi skulle ha med oss en guide igjennom hele dagen. Hadde det vært bare oss, hadde jeg kanskje ikke turt det. Men nå må jeg ikke røpe mer, for som du sikkert har skjønt, skal du få høre om snorklingen i denne bloggen.

Først tok vi en taxibåt ut til en motorbåt. Der møtte vi guiden og de to som styrte båten vår. Da vi hadde startet å kjøre til det første snorklestedet tenkte jeg på at hvis vi ikke hadde dratt ut på denne seilturen, hadde vi ikke opplevd dette, og dette er det ikke mange som får oppleve! Våtdrakter og svømmeføtter lånte jeg, men snorkel og dykkermaske ville jeg ikke låne, så jeg brukte mine egne.

Da vi hoppet uti vannet, fikk jeg nesten helt sjokk, fordi det var så kaldt. Jeg kjente liksom at vannet bare presset seg igjennom våtdrakten, og jeg ble kald. Men det ble bedre etter hvert som jeg beveget meg, og helt til slutt var jeg ikke kald lenger. Etter bare noen minutter, så vi en havskilpadde som svømte i vannet. Den var kjempesøt!! Den var ikke så stor, men den hadde et veldig fint mønster på skallet sitt. Det er første gangen jeg har sett en havskilpadde svømme. Det finnes faktisk ingen annen følelse som den jeg hadde akkurat da. Loffene dens bevegde seg liksom i en slags nydelig takt som gjorde at jeg ble varm inni meg. Guiden ba meg svømme ned til skilpadden, da gjorde jeg det. Han tok et bilde av meg og skilpadden.

Meg og en skilpadde

Etter en veldig kort stund, var det en som ropte at det var haier her. Først så hadde jeg egentlig bare lyst til og snu, men så fulgte alle andre etter guiden bort til haiene. Da fulgte jeg også etter. Haiene var ikke egentlig så store som jeg hadde trodd, men det var kult!…Nei det var kjempe kult!!!! De hadde to finner på ryggen, og en lang og en kort halefinne. Alle disse hadde hvite tupper. Det er sikkert derfor haiene heter white tip. Det så ut som om de hadde bart, og munnen var ganske lang og flat.

Dette er et bilde av de haiene vi så: White tip reef sharks:

Før vi dro til neste snosklested, så vi masse kule papegøyefisk. Det var en hel stim av dem. En av papegøyefiskene hadde bart. Den var sikkert en mann. Hahahaha!

Da vi kom opp i båten, fikk vi varm kakao. Det var kjempegodt! Det var deilig og få noe varmt inn i kroppen sin når du kom oppi båten etter å ha vært i vannet. På veien til andre snorklested festet vi to fiskestenger på båten. En i hver ende. De hadde noen veldig bra sluker til å fange tunfisk med. Etter bare 15 minutter var det napp på begge fiskestengene. Pappa og Karl-Ludvig fikk sveive inn fisken. Begge fiskene var yellowfin tuna. Nå blir det lunsj!

Da vi hadde kommet til neste snorklested, var det på med snorkleutstyret og ut i vannet. Her var vannet enda kaldere. Men akkurat som sist, ble jeg vant til det etter hvert. De to som styrte båten, skulle lage mat til oss imens vi snorklet. På dette stedet var det veldig mye strøm enkelte steder, og dermed måtte vi holde oss sammen med guiden hele tiden. Vi svømte inn i en veldig sterk medstrøm som man kunne late som om man var supermann i, for det gikk så fort. Og hvis du så ned, så du bare alle steinene og korallene fyke forbi deg.

Det var også kult å se sjøløver under vann. Det kriblet inni meg da jeg så dem. De var veldig søte! Hvis du ikke vet hva en sjøløve er, så er det et dyr som ligner litt på en sel, bare at de er større. Det var tre unger og en mamma. Det var en unge som svømte mot meg til den nesten traff meg, og svømte under meg og tok en backflipp. Sjøløver er veldig fine dyr. De lekte på en måte med en fiskestim. Når de svømte mot fiskene, åpnet stimen seg. Det var en sjøløve som svømte rett ned i fiskestimen. Da lagde stimen et slags hull igjennom, sånn at du kunne se igjennom hele stimen av småfisk. Det var kjempekult!

Stor fiskestim

Da vi kom oppi båten igjen, var lunsjen klar. Det smakte helt fantastisk. Som du sikkert har gjettet allerede, var det tunfisk. Til det siste stedet tok det en time og kjøre, så jeg sov litt. Men før jeg sov, så jeg verdens største rokke hoppe. Den tok en salto, før den hoppet ned i vannet igjen. Det var en Manta ray. Den vi så var bare en baby, men når en Manta ray er fullvoksen, kan den bli opp til 5 meter bred. Det er like bredt som 3-4 av meg! Det er bredt det!

Da vi hadde kommet frem til det siste stedet, var det ut i vannet igjen. Denne gangen var vannet mye varmere. Det var deilig det! Det første jeg så var minihaier. Disse var helt like som White tippene, bare at de hadde svarte tupper, også var de mye midre. Det er sånne som svømmer rundt båten vår. Black tip. Men det var alikevel veldig kult å se dem på så nært hold.

På veien tilbake til båten, så vi en liten sting ray som prøvde å grave seg ned i sanden. Den var veldig kul. Det så nesten litt morsomt ut når den gravde seg ned i sanden. For den bare rykket til og gjemte seg. Når du plutselig ser sånne dyr som du egentlig er litt redd for…….. eller ikke redd da, men du tror de kommer til å gjøre deg noe, så skvetter du litt akkurat som jeg gjorde da jeg så rokken og haiene. Men det er jo egentlig ikke noe å være redd for i det hele tatt, for de var jo livredde meg uansett.

Til neste gang 🙂

Tuva er den eldste matrosen ombord på S/Y KEA

5 thoughts on “HAISNORKLING???

 1. Liv Holm Korsvold says:

  Kjære Tuva ❤Tusen takk for den spennende historien om snorklingen på havets dyp!?⛵Du er så modig og tøff!?Er så stolt av deg!❤❤❤Mange klemmer fra bestemor ❤❤❤

 2. Inger Helene Bergh says:

  Tusen ❤️lig takk for interessant og morsom lesing??Så flott du skriver!!! Gleder meg til neste gang?

 3. Harald Kolbjørnsne says:

  Kjære Tuva.
  For en flott fortelling fra virkeligheten på Galapagos og med mange fine bilder –
  Og alt vi får lære underveis. Ikke visste vi at rokkene kunne bli 5 meter brede.
  Tenk å ha vært på haisnorkling da. Det kommer du nok til å huske for resten av livet.
  Vi gleder oss til å høre mer om den fantastiske reisen dere nå er på.
  Store klemmer fra Mormor og Morfar

 4. Kristi says:

  Hei Tuva. Så gøy å lese bloggene dine, se alle de flotte bildene og så lærer jeg masse ? Jeg gleder meg til å åpne de når jeg får epost varslingene. Så utrolig mye spennende og litt skummelt dere får oppleve! Dere er super heldige ? Gleder meg til neste historie. Hilsen Kristi (mamma sin venninne)

 5. Kari og Morten Overvik says:

  Kjære Tuva matrosen.
  Overskriften “Haisnorkling” høres nesten litt skummelt ut – men når vi leser hva du har skrevet, så høres det jo bare morsomt ut. Tenk så artig å få være med på noe slikt, og det var jo veldig flott at dere hadde med guide. Vi forstår at denne dagen med snorkling vil være et uforglemmelig minne for dere. Og bildet av deg og den søte gulbrune skilpadden er jo helt nydelig !
  At dere også fisket og fikk tunfisk på begge stengene – det var jo kjempebra, vi skulle gjerne ha vært med på det måltidet – yellowfin tuna er ikke hverdagskost her hjemme :-))
  Det er også veldig fint å lese hvordan du beskriver sjøløvene og deres møte med fiskestimen…det er nesten så vi føler at vi er der……
  Det er så godt å lese bloggene deres, Tuva – vi gleder oss til hver gang vi ser at det har kommet et innlegg fra dere – det er som å åpne en stor presang 🙂
  Ha det godt, kjære deg – vi gleder oss til neste gang.
  Gode klemmer fra farmor og bestefar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *