Galapagos – Dyrenes rike

Jeg kan ikke unngå å si noen ord om Galapagos jeg også, selv om resten av KEA crew har fortalt mye. Det er fascinerende hvordan ulike dyrearter har utviklet seg her på disse ecuadorianske vulkanøyene, isolert fra og annerledes enn resten av verden, og spennende å tenke på at dette la grunnlaget for Darwin sin evolusjonsteori. Jeg hadde høye forventinger på forhånd når det gjaldt dyreliv, og forventningene ble fullt ut oppfylt! Dyrene eier Galapagos. Hai og skilpadder har sirklet rundt båten under hele oppholdet. Sjøløvene nyter dagene på benker og badeplattformer. Iguaner spaserer på strender og i gatene. Kjempeskilpadder vandrer i skogene, og av og til på veiene…

Et av høydepunktene for meg på Galapagos (som betyr skilpadde på spansk) var sykkelturen opp i høyden der vi vandret i skogen sammen med disse kjempeskilpaddene. De er virkelig kjempestore! Utrolig merkelige dyr. De ser nesten ut som mekaniske modeller av forhistoriske skapninger, men er i høyeste grad levende der de siger fremover og gnafser i seg guava og gresstuster. Det opprinnelige antallet skilpadder for noen hundre år siden lå på rundt 200.000, men etter europeernes inntog på 1500-tallet er bestanden redusert til bare 15%. Disse dyrene kunne holdes levende ombord i skipene og gi fersk mat i månedsvis. Med skipene kom også dyr som spiser eggene, som rotter. Det finnes tre institutter på Galapagos øyene der man adler opp skilpadder for å sette ut i naturen, i håp om at bestandene skal øke igjen. Vi får håpe de lykkes.

Et annet høydepunkt for meg var dagen da vi dro for å snorkle. Vi svømte med sjøløver, skilpadder, hai og rokke, og massevis av flotte fisk. Sjøløvene var nok det aller beste 🙂
Alt i alt har vi hatt noen fantastiske dager på Galapagos. Nå venter 3 uker på åpent hav. Jeg er spent, men kjenner at jeg aller mest bare gleder meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *