Lengste strekk på hele turen

Dag 1

Vi har startet på vårt lengste strekk på hele turen. Det skal være i tre uker. Jeg gruer meg litt men gleder meg mest. Når vi dro fra Galapagos kom jeg til å tenke på hvor mye jeg savner venner og familie. Og spesielle ting jeg pleier og gjøre hjemme. Men tilbake til turen.

Vi spiste deilig gris fra frukt markedet på Galapagos til middag. Det var ferdig laget så pappa varmet den bare opp. Og mamma lagde coleslaw. Det er eple, gulrot, kål og en slags dressing. Man må ikke ha dressingen. Det er faktisk veldig godt;). Pappa varmet lefser. Det var en god middag.

Dag 4

Vi startet dagen med frokost som vanlig og slapp ut fiske snøret. Så startet skolen. Vi gjør skole fra kl:09.30- 15.30. Vi har arrangert en halv fire time med Cest si bon. Der snakker vi med dem på vhfen. En vhf er en slags walki-talki. Vi har en vits eller en gåte eller Quiz. Vi fikk en fisk med navn: Dolphin fish. Og dagen etter fikk vi en fisk til, det var også en Dolphin fish. Det var godt.:

Vi så kon tiki filmen i dag den var ikke skummel men veldig spendene.

Dag 10

I dag startet vi med de vanlige tingene. Men klokka 17.00 fikk vi et napp og det var en  Bonito. Mamma jublet som en overivrig måke! Til og med jeg som satt inne skvatt til når mamma jublet?

Dag 12 ?

Hello! I dag har vi fått en gigantisk fisk. Det var den største jeg noen gang har sett! Vi brukte ca 30 min på og få den opp. Pappa sier den veide hvertfal mer enn en ti liters bøtte med vann. Og det er nok sikkert nok til 6 måltider til oss. Og mens vi holte på og dra den opp så vi en slags klump som stakk opp fra vannet. Da vi fikk den nærmere så vi at det fisken hadde åpen munn. Det er sikkert fordi den trakk pusten akkurat da den døde. Hvis dere vil se den så kommer det et bilde her:

Den er stor ikke sant?

Dag 15

Hei san! ? Jeg forteller desverre ikke om dagen men jeg har en fortelling fra kvelden.

Det var en mørk og storm full natt. Nei da jeg bare tuller med dere. Vi tre pappa, Tuva og jeg satt og koste oss med film og litt snop. Det er jo litt kjedelig for pappa å se sånne barne filmer. Og vi fire så jo Tarzan filmen sammen på Galapagos og Tuva hadde lyst til og se RINGENES HERRE så da gjore vi det. Men jeg syntes det ble litt skummelt.

Morgenvakt: mamma vekket meg ca kl: 05 .30. Jeg var veldig trøtt men det viste seg at det var verdt det. Vi ventet ganske lenge ,så kom sola til stede ,da var månen og sola på hver sin side av horisonten. Det var veldig fint. Mamma hadde lakt frem en goodie bag og juise det er luksus for oss. ?

Om dere vil se en film med hele familien vil jeg anbefale enten:DEN UTROLIGE REISEN og KON TIKI.

FØLG MED PÅ NESTE BLOG!??????

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

One thought on “Lengste strekk på hele turen

  1. Kari og Morten Overvik says:

    Kjæreste Tiril.
    Det var så flott å lese det du skrev om turens lengste strekk – tenk tre uker, det er veldig lenge !
    Det var litt av en storfisk dere trakk opp…det var noe helt annet enn de tre små fjellørretene du fikk på Tolga i fjor sommer 🙂 Og det er så artig å lese om skolearbeid og quiz og VHF samtaler med CsB. Du er jo så flink til å skrive blogg, Tiril, og vi er så stolt av deg. Ha det bra videre, kjære jenta vår .-) Gode klemmer fra farmor og bestefar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *