Opplevelser på atollene Makemo og Kauehi

Hei! Nå er vi på Makemo. Vi skal ikke vere her så lenge. Vi er nemlig på vei til Tahiti og skal til en annen atoll på veien.

Med en gang vi kom frem, så kom en dame på “paddle board” og spurte om vi var norske??. Hun var egetlig amrikansk, men kunne snakke norsk (ganske bra). Hun hadde vært i norge da hun var seks år, og senere når hun var elleve. Hun har en mann som heter Matt, som også var veldig hyggelig. Han snakket bare amerikansk.

De har en katt den het “La Paws”. Det betyr en pote. Katten kommer fra et sted som heter La Paz. Det er i Mexico. Jeg syntes det var kult fordi de hadde en katt ombord på båten, og den satt på “paddle board”´et. Vi fikk hilse på den på stranden. Den var hvit med stripete rød-orangsj og hvit hale og knall blå øyne. Den var veldig søt.

Dagen etter hadde vi aktivitetsdag. Vi lekte: sheriff, slå ball, vanlig kaste ball og kanonball. Det var veldig gøy. Gymsalen var en kritthvit strand og det var ingen Anne som blåste i fløyta.i pøusene badet vi og sleappat av.

jeg fant DENNE! SE! :

Dette bildet har jeg lånt av Ann Kristin på Jovial.

Dette er en eremittkreps som spisen kokos. Den bruker klørnene sine til å lage hull i kokosnøtten og skrape ut gosakene. Det kryr av disse på stranden.

Jeg samlet også kokosnøtter med melk i. Kokoskjøtt er veldig godt, spesielt når de er ferske, men kokosmelken er ikke så god syntes jeg. Du tror sikkert at kokosmelk er hvit, men den er ikke det.  Det er faktisk likt som vann, men det smaker annerledes. Man må bruke kokosskrape for at melken skal bli hvit. En kokosskrape er et redskap som du sitter på og skraper ut kokosen. Da får du ut både kokos kjøtt og melk. Så pakker du inn alt i et rent håndkle, og vrir  til det kommer hvit melk ut.

Kauehi

Nå er vi på Kauehi. Vi ligger på en bøye.  Jeg kjenner at pappa er mere rolig enn når vi ligger på anker. Det er deilig å kjenne at pappa slapper av. Jeg merker at vi sover mye bedere nå som vi slipper å tenke på at ankerkjettingen skal feste seg i koraller på bunnen, når vi svaier.

På Raroia og Makemo, lå vi mest uti naturen. Nå ligger vi utenfor en landsby. Og nå ser vi menesker nesten hele tiden. Det er også tre butikker her. De har ikke så mye, men de har nok. Mamma ble kjempe glad for AGURK!  Du skjønner at vi har ikke hatt grønnsaker på VELDIG lenge.:)

Vi har heller ikke smakt is på veldig lenge, så da vi fikk is ble vi veldig glade. NAMMMMMMMM!

Vi har også vært i kirken. Det var egetlig likt som på Fatu Hiva, men kirken var større.  De sang så fint med så mange forskjeldige toner og stemmer. Noen holdt tale. Jeg skjønte ingen ting av hva de sa, men det var ikke kjedelig.

foto: Ann-Kristin Lie, Jovial

En dag bestilte vi bord på en restaurant. Vi ble hentet av en bil som kjørte oss dit. Husker du/dere at vi var på middag på Fatu Hiva, hjemme hos en som heter Reva.? Jeg trodde at det ville bli litt som det, men det var det IKKE. Det var enda bedre! Vi fikk sitte i et lite hus på brygga. De hadde dekket på veldig fint. Jeg trodde hun bare skulle vise oss brygga, men det skulle hun ikke. De hadde dekket på med fine glass og en fin serviettholder og hele pakka. Vi fikk rå tunfisk med tomat og olivenolje til forrett, fisken het Yellow-fin Tuna. Ganske godt. Til hovedrett fikk vi stekt Parrot Fish (pappegøyefisk) med en søus som var veldig god. Og til dessert fikk vi en sukkerkake og kule is . Veldig godt alt sammen.

Dette var alt for dene gang. Neste gang skriver jeg nok om Tahiti, og om farmor og bestefar som kommer på besøk 🙂

                                                                   

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

2 thoughts on “Opplevelser på atollene Makemo og Kauehi

  1. Liv Holm Korsvold says:

    Spennende lesning, Tiril!?❤?Dere må ha det så godt!❤??Takk for at du forteller så mye og så bra, så vi her hjemme kan følge med!?❤⛵Heldige er farmor og bestefar som får oppleve dette!?Klem fra bestemor i Kilen❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *