Raroia, Kon-Tiki, Harpun og Mantaray’s

Hei!

Nå er vi på en av motuene på Raroia. Det er fantastisk her, med fine strender og palmeskoger, koraller og masse fine skjell osv.

Motu 1:

Vi kom hit 25. mai, og vi skal dra 29. mai.

Vi =Jovial, C’est si Bon, og oss altså Kea.

Vi planla at vi skulle dra inn på stranda og tenne bål og spise mat der.

Tenk at Thor Heyerdal satt på samme sted som vi sitter nå. Det er ganske kult!

Thor Heyerdal og Kon-Tiki Ekspedisjonen
Thor Heyerdal var en veldig kjent forsker i Norge. Han ville gi ut en bok, men det fikk han ikke lov til fordi han skrev at de som bodde i Fransk Polynesia kom fra øst og ikke  vest. Så da bestemte han seg for og LAGE en flåte, få med noen andre og bevise at det kunne være mulig. Turen startet i 1947. De startet i Peru. Da de var framme ved Raroia, og revet, (fire måneder senere), lagde de en plan. De skulle stoppe flåten, og på den trettende (store) bølgen skulle de surfe over revet. ?Thor var litt redd, fordi han kunne nemlig ikke svømme. De kræsja i revet men kom deg trygt i land . Vi var også og så på Kontiki monumentet.

Vi har bytta flagg, så vi dro inn med det gamle flagget inn til Kon-Tiiki monumentet og tok bilder og hang opp flagg . C’est si Bon hadde kasta sitt, så de fikk skrive på vårt. Jovial hadde en kjempe kul logo se: bilde

Øy 2

Her var vi i nesten to uker fordi det var så fint her. Det var ingen andre enn oss.

Vi dro inn på stranden og der hadde Jovial lagd en hytte. Den var veldig kul. Ann Kristin lærte oss og brette gresshopper av palme blader. Se er det ikke kult ?:

 Dagen etter lagde jeg også en hytte, men bare til en person.

Og vi har snorkla med MANTARAY’S !!!!!!!!!!!???

Vi satt og gjore skole, også kalte C’est si Bon opp på radioen og sa at to store Mantaray’s svømte rundt BARE fem meter unna båten deres. Vi hev oss oppi Jolly og padla avgårde. Pappa har drømt om å snorkle med Mantaray’s så lenge han kan huske, og nå på en øy langt ute på Stillehavet oppfylles den drømmen!

Først tok mamma Tuva sin maske fordi hennes ikke var der, og da tok Tuva min, og pappa var allerede uti. Da ble jeg litt lei meg for jeg ville jo også se dem  🙂 Da jeg fikk sjansen var de borte, men litt senere så vi dem igjen, så jeg og mamma hev oss uti og svømte for livet.  Mamma fikk ikke sett den i sted heller. Denne gangen fikk både jeg og mamma se dem. Vi tror at de var 2 meter i vingespenn og det er ganske stort .

Pappa,  Atle og Karl Ludvig fisker med harpun.

Vi hadde også tapas. Nam.

Fakta og ting du/dere kansje lurer på:

  1. Ann Kristin og Atle er fra Jovial
  2. Mantaray’s er en slags stor rokke, eller stingray
  3. En stingray er en slags fisk med en nål som hale den er ganske farlig og kan grave seg ned i sanden.
  4. Harpun er et slags gevær, men du bruker den under vann, og på fisk, og du må være rask og ta fisken opp av vannet når du har skutt den, fordi haien kommer
  5. Tapas er en matrett med masse forskjellige  ting for eksempel kylling salat osv.
  6. Osv. er en forkortelse for også videre.
  7. Motu er en sand og palmeøy på en atoll. En atoll er en tidligere vulkansk øy med et rev rundt, som det bare er en ring av korallrev igjen av.

Takk for nå:-)

Tiril er den yngste matrosen ombord på S/Y KEA

One thought on “Raroia, Kon-Tiki, Harpun og Mantaray’s

  1. Liv Holm Korsvold says:

    Tusen takk gode, flinke Tiril!❤?❤Nå har bestemor lært masse av alt det fine og spennende som du skriver, håper jeg klarer å huske noe av det du har lært meg!?⛵?Nå er det deilig sommer og varmt i vannet i Kilen, kan du tro, og jeg bader hver dag!?Det var så koselig å se dere alle i går, selv om forbindelsen var dårlig! Savner dere veldig!❤❤❤❤Venter på nye fortellinger fra deg, Tiril!?Klemmer fra farfar og bestemor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *