På land i Pape’ete, Tahiti

Når man skriver at en båt er på land, bør man kanskje presisere at det er planlagt, og at det ikke er snakk om en grunnstøting. Båter må faktisk regelmessig på land for vedlikehold og reparasjon. Vi hadde vel kanskje håpet å unngå det dette året, men har etterhvert slått oss til ro med situasjonen – så flaks hadde vi ikke.

Helt siden Panama har vi hatt noen ubehagelige lyder og bevegelser fra roret som kommer av at rorlageret er slitt. Det hadde muligens holdt til Australia, men vi ville ikke ta sjansen. Nå er roret demontert fra båten og nye rorlager i bronse blir laget på et maskinverksted på øya. Det blir bra.

Samtidig har vi sørget for å få båten bunnsmurt på nytt. Det er jo absolutt ikke sikkert, men vi håper nå at C’est si Bon ikke seiler fra oss lengre:)

Ny sinkanode til propellen er også snart på plass.

Vi har også fått noen utfordringer med rullesystemet til forseilet. Den har begynt å bli veldig treg, og hopper i stedenfor å rulle. I går kom en riggmester for å ta en titt. Dommen er at deler må byttes og flys inn fra Frankrike og at deler av bomfestet til storseilet også må repareres. Godt å få hjelp. Godt å få gjort. Vi har tross alt mer enn 4000nm igjen å seile til Australia.

Det som ikke er like morsomt er at girboksen igjen må demonteres og repareres. Giret har begynt å slarke/fuske når maskinen settes i gir. Det blir visst bare være og være til det ikke virker lengre. Konklusjon: må repareres. Girboksen må ut. Det er altså andre gang på tre måneder. Burde ikke vært mulig. Men, men, når det nå er fikset går det forhåpentligvis ikke i stykker på en stund….

Nå tar vi et par netter på hotell for å se fotball, sove godt og vente på at båten skal på vannet igjen på mandag. En uke på land går fort. Og mye er gjort.

Så kommer «farmor og bestefar» på besøk. Det blir trivelig. Håper vi er klare til å seile for å utforske deler av de vakre Selskapsøyene sammen.

    

I am the Captain of this ship, and I have my Wife´s permission to say so!

5 thoughts on “På land i Pape’ete, Tahiti

 1. Karoline says:

  Så bra dere er framme, og bra at dere får fikset båten ordentlig?. Høres ikke feil ut med et par hotellnetter heller! Kos dere med besøk!
  Håret ditt er blitt så solbleika da??. Stor klem! Savner dere!!

 2. Brit Westberg says:

  Godt båten blir i orden til den videre reisen. Kos dere masse med besøk fra noen som virkelig ser fram til å se dere alle fire igjen???. Vi setter stor pris på å få følge med på bloggene deres, og føler at det er godt å vite hvor dere er, og hvordan dere har der. Masse lykke til videre på reisen ????

 3. Capt. TK says:

  Da er vi på vannet igjen og beveget oss til Papeete Marina. Her ligger vi til brygge midt i hovedstaden på Tahiti. Ganske eksotisk å et asfalt vis. I morgen tidlig får vi besøk. Det blir stas. Båten ser ut til å bli klar. Ror virket stødig. Motor gikk roligere og vi gjorde størr fart i vannet. Digg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *