OM

DRØMMEN

Vår drøm handler om å seile fra Karibien til Australia (eller New Zealand; det er ikke helt bestemt enda). Derfor har vi nettopp kjøpt en seilbåt i Karibien, vært heldige å fått innvilget permisjon fra jobben, avklart med skolen at barna får et år med oss som lærere, beroliget foreldre og venner (så godt det lar seg gjøre) og holder nå på med detaljplanlegging og organisering.

Vi leier ut hus og hjem og selger unna løsøre på finn.no. Forhåpentligvis lar det seg gjøre å selge båten når vi ankommer Oceania, og forhåpentligvis får vi alle noen minner for livet.

Det er viktig å drømme. Det er også viktig å snakke om sine drømmer. Da blir de med ett litt mindre uklare, og man begynner automatisk å tenke på hva som skal til for å realisere dem. Vi har snakket om denne turen i mange, mange år, faktisk helt siden vi kjøpte vår første seilbåt (en Albin Express) i 2003. For ca. fem år siden ble vi enige om at 17. desember 2017 var en fin dato å starte dette eventyret. Det var derfor ganske spesielt å bestille enveis flybilletter til Karibien i forrige uke med dato….17. desember 2017.

OSS

Vi er;  Tuva (10 år), Tiril (8 år), Janne og Thor Kristian. Tuva og Tiril får et annerledes år på barneskolen og Janne og Thor Kristian er takknemlig for at arbeidsgiver støtter opp under vårt drømmeprosjekt med et års permisjon.

Vi har seilt noen år i norske og svenske farvann, hatt en og annen nattseilas, men har ikke de helt store erfaringene med lange havkryss. Vi vet derfor at vi har mye å lære, og planlegger å legge opp rute og hverdag etter det.

Vi er også svært glade for at vi har paralelle drømmer med noen fantastiske venner fra Ula. Det betyr felles forventning, felles glede, felles planlegging og masse felles opplevelser.

PLANEN

Vår plan er å utstyre vår nye båt S/Y KEA i Karibien slik at den er rigget og utstyrt for langtur. Båten er en Beneteau Oceanis 40 fra 2011. Båten overtas i begynnelsen av desember. Så er planen å nyte Karibien på vei mot Panama, komme oss gjennom Panamakanalen og sette kurs for Galapagos. Deretter blir det Marquesas og Tuamotu og masse annet. Valgene er mange og de blir sikkert tatt etter hvert 🙂 Planen er å ende opp i Australia eller New Zealand, selge og ta farvell med KEA der, og returnere til Norge med fly. Forhåpentlig vis enda lykkeligere, enda mer sammensveiset, rike på opplevelser og med en god følelse fordi vår drøm ble til virkelighet.

Route

Planlagt rute – Sånn ca…